Muhabbet kuşu kartonpiyer kemiyor

Su.soydan

Yeni Üyemiz
Adı
Su
Soyadı
Soydan
Arkadaşlar muhabbet kuşum normalde arada bir kapı duvar kemiyordu ama çok uzun sürmedi. Kemirdği zaman kızarak önledik ve daha yapmadı.
Son 4 gündür şimdi evin kenarındaki kartonpiyeri kemiyor ve engel olamıyoruz. Kemirip kemirip yere atıyor. Heryeyeri mafetti. Evde kartonpiyer kalmayacak yakında.
Keöirmesi için gaga taşı ve kalamar kemiği var.onlarla ilgilenmiyor bile.
Herkes bana kızıyor sen şımarrtın diye. Sal gitsin diyorlar.kimsenin tahmmülü kalmadı artık kuşa.
Ben kafesede hapsetmek istemiyorum.durmak istemiyor zaten kafeste deliriyor çıkarın beni diye.bende kıyamıyorum çıkartıyorum ama bu sefer her yeri kemiyor. Evdekiler de bana kızıyor.
Biri akıl versin allah için napacağımı şaşırdım artık.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Zor bir durum. Kafese koyun bir iki güne alışacaktır. Sonra ara ara salın yine. Yada evinde kartonpier olmayan birine hediye edin :)

Su.soydan

Yeni Üyemiz
Adı
Su
Soyadı
Soydan
Ali DİNÇ' Alıntı:
Zor bir durum. Kafese koyun bir iki güne alışacaktır. Sonra ara ara salın yine. Yada evinde kartonpier olmayan birine hediye edin :)
Şimdi kafese koydum alışşsın diye ama kendi kendini yırtıyor çıkmak için. Üzülüyorum . yokmudur başka bi çare :(

Su.soydan

Yeni Üyemiz
Adı
Su
Soyadı
Soydan
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Yavru ile değiştirmeye çalışın.
Başka bi kuş mu alın diyorsunuz yanı ? Bunu verememki kimseye. Güvebilceğim biri olsa verirdim .fakat çevremde kuş besleyen kişilere baktığım zaman çok merhametsizce davrandıklarını görüyorum hayvana

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Su SOYDAN' Alıntı:
Başka bi kuş mu alın diyorsunuz yanı ? Bunu verememki kimseye. Güvebilceğim biri olsa verirdim .fakat çevremde kuş besleyen kişilere baktığım zaman çok merhametsizce davrandıklarını görüyorum hayvana
Kafese alışmaktan başka çaresi yok. İllaki alışacak biraz sabredin, düşünün sürekli özgür olduğunuz bir ortamdan alıp birden kafese kapatılar ne hissedersiniz.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Şöyle bir önerim var size bir ilaç var tüylerini yolan kuşlara sürüyorlar sanırım tadı kötü olduğu için kuşlar tüylerini yolmaktan vazgeçiyor. Acaba kartonpiyerlerinize bu ilaçtan alıp sürseniz vazgeçermi. Tırnaklarını yiyen çocuklar için de böle bir oje vardı sanırım o mantıktan yola çıktım :)

Su.soydan

Yeni Üyemiz
Adı
Su
Soyadı
Soydan
Ali DİNÇ' Alıntı:
Kafese alışmaktan başka çaresi yok. İllaki alışacak biraz sabredin, düşünün sürekli özgür olduğunuz bir ortamdan alıp birden kafese kapatılar ne hissedersiniz.
Çırpınışlarını görünce dayanamıyor insan işte. Evlat gibi bişey bunlar :)

Su.soydan

Yeni Üyemiz
Adı
Su
Soyadı
Soydan
Ali DİNÇ' Alıntı:
Şöyle bir önerim var size bir ilaç var tüylerini yolan kuşlara sürüyorlar sanırım tadı kötü olduğu için kuşlar tüylerini yolmaktan vazgeçiyor. Acaba kartonpiyerlerinize bu ilaçtan alıp sürseniz vazgeçermi. Tırnaklarını yiyen çocuklar için de böle bir oje vardı sanırım o mantıktan yola çıktım :)
Araştırmakta fayda var . fakat kaç günde bir tekrarlamak lazım acaba. Ve de kalıcı olur mu ki kartonpiyar üstünde

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Su SOYDAN' Alıntı:
Araştırmakta fayda var . fakat kaç günde bir tekrarlamak lazım acaba. Ve de kalıcı olur mu ki kartonpiyar üstünde
Bence oradaki kötü tadı aldıktan sonra bir daha yaklaşmayacaktır. Fakat şunuda eklemek istiyorum bu iş için üertilmiş ilaçlar varsa kullanın yoksa acı biber oje falan gibi şeyler sakın sürmeyin hayvana zarar verebilirsiniz. Yanlış bir şeye sebebiyet vermek istemem verdiğim bilgiler sadece bazı yazılarda okuduğum bilgiler bizzat uygulamış ve sonuç almış değilim. İlacın ismini markasını bulabilirsem buraya yazarım.

Su.soydan

Yeni Üyemiz
Adı
Su
Soyadı
Soydan
Ali DİNÇ' Alıntı:
Bence oradaki kötü tadı aldıktan sonra bir daha yaklaşmayacaktır. Fakat şunuda eklemek istiyorum bu iş için üertilmiş ilaçlar varsa kullanın yoksa acı biber oje falan gibi şeyler sakın sürmeyin hayvana zarar verebilirsiniz. Yanlış bir şeye sebebiyet vermek istemem verdiğim bilgiler sadece bazı yazılarda okuduğum bilgiler bizzat uygulamış ve sonuç almış değilim. İlacın ismini markasını bulabilirsem buraya yazarım.
Tamam teşekkür ederim .
Yok oje vs kullanmamıştır tabi ki :)