MUHABBET KUŞU RENK İSİMLERİ

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
Arkadaşlar benim bir sıkıntım var ben kuşların reklerinin ne olduğunu bir türlü bilemiyorum yani belli renkleri biliyoruz mavi sarı yeşil beyaz gibi ama karışık renkli kuşların renklerinin ne olduğunu bilmiyorum mesela parçalı renk nasıl veya çekinik parçalı nasıl bunun gibi eğer bu konu hakkında arşivinde resim olan arkadaşlar var ise paylaşırlar ise sevinirim teşekürler.

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
1)Tarçin renkli dediğmiz türler yanı kanat ustlerinde sıyah renkler yerıne kahverengi renkler taşiyan türlerdir ..

Örnek

2)Soluk renkli dediğimiz türler ise oldukca acık renkleri bünyelerinde taşiyan türlerdir.

Örnek   

3)Normaller türler Orijinal yani vahşi doğadaki muhabbet kuşlarının  Vücutlari koyu yeşil, yüz parlak sarı ve kuyruk koyu mavi renktedir. Kanatlar ise siyah çizgilerle örtülü olan türler. Klasik Yeşil Klasik Mavi ;)

Örnek 

4)Sarı yüzlü türler ise genelde bilindiği gıbı yeşil renkli kusların yuzlerı sarı olmakta ve mavi tonlardakı kuşların yuzlerı beyazdır buna rağmen Mavi sari yuzlu ve gri sari yuzlu türlerde bulunmaktadir.  2 farkli türü vardir..

Örnek

5)Çekinik parçali türler  Herhangi iki parçalı muhabbet kuşu tam olarak birbirine benzemez. Normal muhabbet kuşlarından farklı olarak, çekinik parçalı muhabbet kuşlarının gövdelerinde 2 ve daha fazla  renk vardır. Genel olarak bu renkler maviyle beyazın karışımı yeşil ve sarı tonlarda dahıldır.. Bu renkler düzenli bir desen gıbı degılde parca parca lokal olarak belirginleşmektedir. Ayrıca kanat çizgileri düzensizdir. Normal muhabbet kuşlarından farklı olarak çekinik parçalılarda göz çevresindeki iris halkası görülmez. Bu tur kuslardakı en önemli Özellik ise  (iris halkası yavru muhabbet kuşlarında 12 aylıktan itibaren ortaya çıkan gözün irisi çevresindeki açık renkli halkadır.) Çekinik parçalılarla ilgili ilginç bir durum da erkek olanları olgunlaştıklarında cere rengi mavi değil pembe olur.

Örnek 

6)Clearflights  diye tabir edilen türlere gelince ise  parçalı muhabbet kuşunun kafasının arkasında beyaz-sarı lekeye karsılık , beyaz/sarı uçuş (kanat) tüylerine ve beyaz/sarı kuyruk tüyü mevcut ise  clearflight’dır

Örnek 

7)İkizFaktör Baskın Parçalı türler  Bu muhabbet kuşları çekinik parçalı muhabbet kuşlarınınki gibi çizgilere sahiptir. Bazen vücut renkleri tamamen tek bir renkten oluşur. kafa kısmı aynı renk  İkizfaktör baskın parçalı muhabbet kuşları iris halkasına sahip olurlar. Çekinik parçalılar gibi bu mutasyonda da erkekler bazen mavi yerine pembe cereye sahip olurlar.  Diğer bir adıyla İkizFaktör Baskın Parçalıla dominats pieds baskın parça anlamında gecmektedir.

Örnek

8)Siyah gözlü tek renk türleri ise albino ve lutino diye tabir ettıgımız kuşların gözlerı kırmızı olmaktadir bu turlerde ise aynı albinolar ve lutınolar gıbı vucut tuylerı tamamen tek renkten olusmakta..

Örnek

9)Spangle Diger bir adı ise Pullu diye geçmektedir.. En temel özellık kanat tüylerinin geriye dogru dairesel uzanması ve uc noklarına dogru koyu renkte olmasıdir.

Örnek

10) OPal renklere sahip türler bu türlerde ise kafa kısımları veya sırtlarında çizgi yoktur. sadece kanat çizgilerine sahip türlerdir ayrıca opan renk taşiyan muhabbet kuşlarinin bir çoğu dişi olmaktadir..

Örnek

Kardeş Sitemizden Alıntıdır :)

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Ben teşekkür ederim.  ;)  Engin bey linkteki kuşun rengi denildiği gibi fıstık yeşili diye tabir ediliyor lakin mutasyon olarak klasik yeşildir ;) Doğada ki kuşlarla eş değerdir renkleri. Sadece kuşunuzun rengi birazcık fıstığa doğru kaçmış  ;)

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Onur ve Oğuz bey teşekkürler..böylece kuşumun rengini öğrenmiş oldum..