Muhabbet kuşum dışkısı sırf sulu yapıyor. Halsiz. Kusuyor. Ne yapmalıyım?

little

Yeni Üyemiz
Adı
Simge
Soyadı
canseven
3 yaşında dişi muhabbet kuşum var. Dün salyalı kusuyor ve alttaki resim gibiydi dışkısı16140693347187050007870065635869.jpg
Halsizdi de.Elime konduğunda ayakları çok sıcaktı. Bugün bi baktım, sulu beyaz dışkı yapıyor. Sırf su ama. Sabah neşeliydi, sonradan yine salyalı kusmaya başladı. Yem yedirmeye çalıştığımızda geri kustu. Halsizleşti. Sonra tekrar aksamuzeri dışarı çıktı, az gezdii, sonra kolumda uyuklamaya başladı geri koydum kafesine. Normalde 39 gramdı, 38 grama düşmüş. Şu an kabarık, tünemiş, uyuyor.
(Şu an dışkısı katılaşmış, az sulu yeşil, ortasında beyaz var)
Şu an ki
16140966991161305275166356322956.jpg
Bilmiyorum belki ben fazla evhamlıyım. Ama kuşuma değer veriyorum. Onu kaybetmekten çok korkuyorum.
Kuşumun hastalığı ne olabilir ve nasıl tedavi edebilirim ?

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
3 yaşında dişi muhabbet kuşum var. Dün salyalı kusuyor ve alttaki resim gibiydi dışkısıEkli dosyayı görüntüle 9119
Halsizdi de.Elime konduğunda ayakları çok sıcaktı. Bugün bi baktım, sulu beyaz dışkı yapıyor. Sırf su ama. Sabah neşeliydi, sonradan yine salyalı kusmaya başladı. Yem yedirmeye çalıştığımızda geri kustu. Halsizleşti. Sonra tekrar aksamuzeri dışarı çıktı, az gezdii, sonra kolumda uyuklamaya başladı geri koydum kafesine. Normalde 39 gramdı, 38 grama düşmüş. Şu an kabarık, tünemiş, uyuyor.
(Şu an dışkısı katılaşmış, az sulu yeşil, ortasında beyaz var)
Şu an ki
Ekli dosyayı görüntüle 9120
Bilmiyorum belki ben fazla evhamlıyım. Ama kuşuma değer veriyorum. Onu kaybetmekten çok korkuyorum.
Kuşumun hastalığı ne olabilir ve nasıl tedavi edebilirim ?
Salya, kusmuk koku durumu nedir?
Kafes içi eskisinden daha itici bir şekilde bir koku var mı?

Eğer evet ise kursak mantarı olmuş olabilir. ZOLAX 100mg 1 kapsül/1 lt su karışımını 1 gün var 1 gün yok 3 gün ve ardından 1 gün var 2 gün yok 2 gün toplam 5 uygulama yapın. (Ya da ardarda 5 gün Dacostatin temin edip kullanın)

Hayır ise, koksidiyel bir durum olmuş olabilir. koksidiyoz tedavisi uygulayabilirsiniz. (Sulphamezathine 16% bulmanız gerekecek)

Geçmiş olsun.