Merhaba, Teşekkür ederim. Çarşamba ya da perşembe günü oda da uçuyordu bir ara kapının arkasına düştü yere düştü sandım kapının arkasındaki askılığa konmuş gördüm o gün farketmedim. Cuma günü sabah uyandığımda ayağını kullanmadığını farkettim sağa ayağı ile sıkıca tutunurken diğer ayağını sıkamıyor video istemişsin ancak dosya büyük diye ekleyemedim onun yerine resim yüklüyorum. Resimler ters oldu kusura bakmayın yeni üye oldum pek bilmiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 10014Ekli dosyayı görüntüle 10015Ekli dosyayı görüntüle 10016Ekli dosyayı görüntüle 10014Ekli dosyayı görüntüle 10015Ekli dosyayı görüntüle 10016
Ayağı elinizle nazik bir şekilde kontrol ettiniz mi?
Kırık gibi bir durum söz konusu mu? (hafifçe oynattığınızda gagası ile elinizi ısırmaya çalışması incinmeye işarettir, ancak ciyaklayarak bağırması kırık ya da çatlak olabilir belirtisidir)
İncinme varsa terramicyn deri kremi sürün. O bölgeyi rahatlatacaktır.
Kırık veya çatlak ise o zaman bir veterinere gitmeniz gerekecektir.
Eğer kanat çırpmada bir kanat görevini yerine tam olarak getiremiyor ise o zaman tutulma olmuş diyebilirim.
Levamizol ertken maddeli ilaç vermeniz gerekecektir. Bunu da 1 kere ve sonrasında 10 gün sonra yine bir kere vermeniz yeterli olacaktır.
Eğer tutulma ise 3 4 saat içinde çözülme olur ve ayak tutmaya başlayabilir. Bazen bu durum 4 5 gün de sürebilir. Ancak uygulama 1 kere yapılacak ve kuşun ilaçlı suyu içtiğinden emin olmanız gerekecek. (Levamizol etken maddesi beşeri ilaç olan sitrax içerisinde var ve 100ml suluğa 6-8 damla damlatıp (hazır içme suyu olsun) verebilirsiniz.
Geçmiş olsun.