Muhabbet kuşumda mantar vardı tedavi ettim fakat gaganın hemen altında şişlik vr

merlin1

Yeni Üyemiz
Adı
Kıvanç
Soyadı
Kolaş
Eş muhabbet kuşlarımda mantar vardır. Trosyd ve oksijenli suyla tedavi ettim. Fakat dişi kuşun gaga altında boynunda küçük kırmızı bir şişlik var sivilce gibi. Veterinere götürdüm antibiyotikle geçmezse patlatıp alalım dedi. Götürmedim bir daha çünkü güvenmiyorum fazla. Napmam lazım bilmiyorum. Gözlerinin etrafında tüyler serek kulaklarının üstündede bu genetik olabilirmi yoksa mantar hala devam mı ediyor ? Lütfen yardıma ihtiyacım var...

merlin1

Yeni Üyemiz
Adı
Kıvanç
Soyadı
Kolaş
Kimse anlamıyormu boynunda sivilce gibi şişlik var :(

Ercan Uçar

Uzman Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
Kuşta hiçbişey yok merak etme . Kuşların orda genelde et olur orda suan tüy olmadıgı için gözüne çarpıyo :) hayvanı bırak kendi haline hiç bişey olmaz ;)

merlin1

Yeni Üyemiz
Adı
Kıvanç
Soyadı
Kolaş
Çok teşekkür ederim cevabınız için..Kafesi 2 haftadır yıkıyorum mantar var diye. Tedavi uyguladım falan ama yanak tüylerinde sararıp dikensileşme var diye bu kağnıya vardım. O da tüy dökümünden kaynaklanıyor sanırım çünki tedavi bitti tüm malzemelerini değiştirdim ertesi gün yanagında yine dikenleşme sert sarı tüy ortaya çıktı. İnşallah birşeyi yoktur 2 haftadır mahfolduk.