Muhabbet kuşumun hareketlerinden anlamıyorum.

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Benim kuşum ben her zaman yanına yaklaştığımda sol kanadını açıp ayağıyla kaşıyormuş gibi yapıyor sonra kanatlarını kaldırıp indiriyor, sonrada olduğu yerde kanat çırpıyor anlamadım ne demek istediğini. Bize geleli 6 gün oldu ve çok tırsıyor 4 aylık ve erkek bu arada yardımcı olursanız sevinirim...

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Sizinde dediğiniz gibi kuş daha eve geleli 6 gün olmuş ortama mekana bir alışsın korkusu tırsaklığı geçer, rahat olun ..

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Önceden salondaydı, orası gürültülü diye odama aldım. Tahminen alışması kaç gün sürer? ve bu hareketin ne anlama geldiğini anlasam ona göre hareket ederim ama bilmediğim için zorlanıyorum.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
O hareketi tüm kuşlar yapıyor benim kuşlarımda yapıyor yanlarına yaklaştığımda iki kanatını da kaldırıp tekrar indiriyor.. uçmaya niyetlenmiş gibi ..

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Anladım teşekkürler.Anneannem kuş bize alışsın diye kuşu sevmeye kalkmış eliyle yakalamış kaçmış kuş anneannemi ısırmış. Tüyleride gitmiş hayvanın kanatmış elini kuş anneannemin. Şimdi yanına geldiğimde kaçıyor. Değiştirelim dedim arakadaş olamayayızki artık dedim onlar olmaz dedi ne yapmam lazım eskisinden daha tırsak.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Şimdi kuşu ürkütmemek gerek ... Eve alışsın evdeki insanlara alışana kadar kuşu salmamak gerek kafesine alışana kadar kuşa sadece kafesin dışından yanına yaklaşarak kısık sesle muhabbet etmeniz lazım eğer alıştırmak istiyorsanız kendinize ..  Dediğim gibi 30 gün boyunca falan kuşa böyle yaklasın yemi suyunu ürkütmeden verin  :)

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Tamam teşekkürler ama ben sabırsız biriyim. Peki bunun daha kolay bir yolu varmıdır?

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Ben 3 gün önce plastik top alıp kafesine koymuştum o topu çok seviyor. Dediğiniz gibi 20-30 gün sonra ben o topu elime alırsam onun gelmesini beklersem gelirmi? Hiç eğitim vermeden.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Büyük ihtimal ile gelmeyecektir .. En güzel eğitim yem ile oluyor .. benim bir kuşum vardı dişi mavi parçalı öyle güzel eğitmiştim ki ağzımdan yem yerdi muhabbet :) :) elimde uyurdu onu çok güzel eğitmiştim inş. sizde eğitirsiniz kuşunuzu ..

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Valla 1 ay bekleyemedim ben parmağımı 5 gün önce yavaş yavaş sokuyordum hemen uzaklaştığında bende uzaklaşıyordum denedim denedim ve bugün parmağımı yavaşça alttan soktum. Tek ayak üzerinde duruyordu (rahat demekmiş) sonra alttan yukarıya doğru yavaş yavaş konuşarak parmağımı ona götürdüm. Şaşırdım hala tek ayak üzerindeydi hemen çok kısa bir sürede alışması biraz garip geldi bana :D sevecen kuşmuş. Şimdi yapacağım aynı hareketi bir kaç kez daha yapmak sonrada elimi içeri sokmaya çalışacağım. Teşekkür ederim... Allah razı olsun :)  alkisd

TurkFatih

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Darılmaz
Galiba bu esneme hareketi çünkü arkasına dönükte yapıyor yoksa önüne dönüp yapardı herhalde anlamadım yaa. Yanına geldiğimde bir keresinde bana bakarak ağzını açıp kusacakmış gibi yaptı. Anlamı nedir bilen varmı