muhabbet kuşumun neyi var..? (resim Eklendi..)

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
abilerim lütfen acil yardım edin.. Düne kadar hiçbirşeyi olmayan kuşum durup dururken birden kabarmıs ve sersem olmus.. Ben il dısında okuyorum kusa annem bakıyordu 2 haftalıgına ablamlara koymustuk kusu.. dün geceden beri kus kabarık.. İnternetten baktım çok fazla kabarık durmuyor ama yinede kabarık.. Uyuz gibi oldugu yerde duruyor hiç uçmamıs dısarı salmıslar seside çıkmıyormus hiç.. Normalde annem gun boyu dısarı salardı kusu ablam istemedigi için hiç dısarı salmamıs 2 haftadır.. Kusun kurtulma ihtimali nedir ne yapmalıyız..? İshal durumuda soz konusu degil kusta ve sogukta kalma durumuda yok.. Vitaform takviyesi yapıcam sagolsunlar iki abim yardımcı oldu.. Bunun dısında yapmam gereken birşey var mı? Vitaformu sulukta ne kadar bekleteyim kaç gün vitaform takviyesi yapayım düzelme ihtimali nedir.. agzına çok az birşey bal sürdürsem sorun olur mu ? Resim ekleyebilirsem ekleme yapıcam.. Teşekkürler saygılar...

http://f1212.hizliresim.com/14/z/hj0s5.jpg

http://f1212.hizliresim.com/14/z/hj0t1.jpg

http://f1212.hizliresim.com/14/z/hj0tv.jpg

http://f1212.hizliresim.com/14/z/hj0uh.jpg

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Kuşta ishal yok diyorsunuz üşütme ihtimalide yokmuş. Bence biraz fazla endişe ediyorsunuz ki kuşların bir çoğu bir süreliğine kabarık durur ve dinlenir.. Bir foto ekleyin belkide tüye girmiştir üstadlar bir baksın geçmiş olsun. Bu arada vitaformu 24 saatte bir değiştirmek gerekir.. Haftada iki gün verebilirsiniz..Hastalığın ne olduğunu bilmediğimiz için düzelme ihtimali için yorum getirmek dolayısıyşa yanlış olur.. Bide bal demissiniz vitaform kadar etkili olacağını sanmıyorum..

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Kardeşim aynı durum benim de başıma geldi . Eğer sürekli kuşla ilgileniyosan bıraktığında kimse ilgilenmeyince hayvanın psikolojisi bozulmuştur. 1-2 gün ilgilen düzelir diye düşünüyorum . Benimki öyle olmuştu . Ayrıca bal hayvanı susatacağı için daha çok vitamin tüketir diye öneriliyor. Fakat yine benim damlattığımda yutkunurken sağa sola bulaştırıp tüylerin birbirine yapışmasına neden oldu. Kış günü yıkanamadığı için de biraz sıkıntı oldu çıkması onların :)

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
Tugay DERELİ' Alıntı:
Kardeşim aynı durum benim de başıma geldi . Eğer sürekli kuşla ilgileniyosan bıraktığında kimse ilgilenmeyince hayvanın psikolojisi bozulmuştur. 1-2 gün ilgilen düzelir diye düşünüyorum . Benimki öyle olmuştu . Ayrıca bal hayvanı susatacağı için daha çok vitamin tüketir diye öneriliyor. Fakat yine benim damlattığımda yutkunurken sağa sola bulaştırıp tüylerin birbirine yapışmasına neden oldu. Kış günü yıkanamadığı için de biraz sıkıntı oldu çıkması onların :)
usta sürekli ilgi görüyordu kus fakat daha öncede kusum oldu hiç böyle oldugunu görmedim ben.. 1 kere bile kabarmadı baktıklarım.. Ablamla ilgileniyomus ne kadar ilgileniyolar orası mechulde.. Balı azıcık agzına sürsek kanatlarına yapısacak kadar degil suyu fazla içsin diye nasıl olur ki? Birazdan resimde ekleyecegim.. kuşun sesi falan çıkmıyo.. Birde suya bakar mısınız çok mu sarı zarar vermesin kusa iyilik yapalım derken mercimek tanesi kadar koy dedim enişteye ama :s...

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
Vedat ŞEN' Alıntı:
Kuşta ishal yok diyorsunuz üşütme ihtimalide yokmuş. Bence biraz fazla endişe ediyorsunuz ki kuşların bir çoğu bir süreliğine kabarık durur ve dinlenir.. Bir foto ekleyin belkide tüye girmiştir üstadlar bir baksın geçmiş olsun. Bu arada vitaformu 24 saatte bir değiştirmek gerekir.. Haftada iki gün verebilirsiniz..Hastalığın ne olduğunu bilmediğimiz için düzelme ihtimali için yorum getirmek dolayısıyşa yanlış olur.. Bide bal demissiniz vitaform kadar etkili olacağını sanmıyorum..
hocam ben kusumun huyunu suyunu biliyorum bu dinlenme kabarıklıgı falan degıl yerinde durmazdı o şimdi uyuz gibi olmus.. Balı vitaform lu suyu içmesi için söyledim..