Muhabbet Kuşumun Tek Gözü Kapanıyor, Yardım..

ahmet_keskin

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KESKİN
Herkese Merhaba,
İsmim Ahmet KESKİN, İstanbul'da yasıyorum. 2 aylık erkek muhabbet kuşumun son 1 haftadır sağ gözünü aralıklarla kapattığını fark ettim.
İlk günlerde normal olabileceğini düşünüp daha dikkatle izlediğimde kafesinde kenara çekilmiş vaziyetteyken yanına gelip konuştuğumda veya kafesin kapısını açmak için elimi attığımda kapalı gözünü de açıp hemen heyecanla elime atlarken bu süreç ilerleyen günlerde daha mutsuz ve gözü kapalı bir şekilde elime gelmesi ile devam etti.
Uçarken gözünü açmaya zorladığını ve 5-10 dk elimdeyken veya odada uçtuktan sonra bir yerde dinlenirken tekrar kapattığını fark ettim.
Aldığım günden beri göz kapağının üstünde toplu iğne ucu kadar bir nokta vardı.
bu rahatsızlığı ile bu durum iyice arttı ve resimde görüleceği üzere altlı üstlü şişmeye basladı aynı zamanda 1-2 gündür sol gözünüde kapattığını fark ettim.
Konu özetle böyle.
Siz değerli üstadların yorum ve önerilerini almak isterim.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Çok geçmiş olsun Ornitosis e benziyor. İnsanlara da bulaşıcıdır dikkat edin.

Tedavi
Tetracycline, hem insanlar hem de kanatlılar için en çok önerilen antibiyotik etken maddesidir.
Chlortetracyclin de yine uzun yıllar tedavi amacıyla kullanılmıştır.
Ayrıca doxycycline ,erythromycin, azithromycin de bu hastalığın tedavisinde başarı ile kullanılabilir.

Doksisilin içeren en uygun ilaçlardan birisi Hipradoxi S dir. 100 ml suluğa 6-8 damla ile 4-5 günde bu hastalık tedavi edilebilir. Ardından da tedaviyi tamamlayıcı olarak multivitamin ve probiyotik takviyeleri yapılmalıdır.

Ayhan OTÇUOĞLU
Kasım 2017, MANİSA

ahmet_keskin

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
KESKİN
Hakan YAMAN' Alıntı:
Çok geçmiş olsun Ornitosis e benziyor. İnsanlara da bulaşıcıdır dikkat edin.
Bilgi icin cok teşekkür ederim.
Dikkate alarak uygulayacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi