NE KADAR ÇABALASAMDA OLMADI....Barış ÖZDEMİR..

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
Arkadaşlar beni tanıyan bilir..aslında gıda firmasında çalışmamdada kaynaklı olması titizliğime bir o kadarda ileriye götürüyor..uzun zaman ara verdikten sonra tekrar üretimhane kurmaya çalıştım..üretimhanemin havalandırmasından yalıtımına kadar ısısından nemine kadar..herşeyiyle ilgilendim..damızlıklarımı daima gözlerimle görerek.ve kişiliğine karekterine inandığım arkadaşlarımdan aldım..Bu arada vardiyalı çalışmamdan kaynaklı bu üretime destek için K.pederim yardım etmek istedi.bende hem emekliliğinin hemde faturalar ve harçlığını karşılaması için.kabul ettim.sürekli yapması gerekenleri ona anlattım ve yazılı anlattım kısmi yaptı.kısmi yapamadı desek doğru olur..ilk etapta kar olarak burasını hiç düşünmedim.sürekli cebimden çıkıyordu masraflar..bunlarıda doğal karşılıyordum.şu 3 aydır bana işkence gibi geçti..bundada benim kabahatım çok büyük haftada 4 gün uğrayabiliyordum..12 saat çalışıp birde vardiya sistemi olunca çok yorgun düşüyordum.gitmediğim günler ise telefonla ihtiabatımı koparmadım.ama her hafta ölümler arttı.kuşların yanına gidiyorum herşey normal.ama gittikten 2 gün sonra tekrar haber ya damızlık yada yavrulardan kayıplar çoğalıyor...neyse uzun uzun anlatsam roman olur..en son bu hafta bir bakıyorum yavrular ishale yakalanıyor.kafamda ya soğuktan yada yediklerinde die düşündüm.anladımki k.peder gün içerisinde ara ara klimayı çalıştırırdığı için içersinin sürekli hava sürkilasyonu değişiyor.baktımki olmucak klimayı komple söktüm..dedim bundan sonra kullanma dedim tamam dedi.bu arada artık sultan yavrularında ölenlerden kalan 2 adet yavrumuz vardı.artık yemede yeni düşmüştü.dedim bir hafta sonra ayırırız..fazlada dışarı alıp oynama kuşlarla.ama bombayı bugün işten dödükçe öğreniyorum..şhow kuşlarından 1 erkeği kaçırıyor.aradan geçmeden üretimhanenin kapısını açık unutup sultan yavrularınada kaçıyırıyor..yaa artık ne diyeyim.sürekli kayıp sürekli kayıp.buna son nokta koymak istiyorum..bu hafta sonunda itibaren üretim yapmayı k.pederle konuşup sonladırmak istiyorum.bana tekrar üretime dönmem için destekleyen arkadaşlarıma tek tek teşekkür ediyorum.Barış ÖZDEMİR..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
olur böyle şeyler takma kafana, bence 2-3 çift sağlam kuş al evinde besle kardeşim, vardiya da olsa kuş sayısı az olunca hobini rahatlıkla yaparsın.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
olur böyle şeyler takma kafana, bence 2-3 çift sağlam kuş al evinde besle kardeşim, vardiya da olsa kuş sayısı az olunca hobini rahatlıkla yaparsın.
+1

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok HASSAS bir durum olmuş. NASİP kısmet bence kapatmayın. PES de etmeyin. Ufak akıllı meraklı bir çocuk alın ona anlatın yapması ve dikkat etmesi gerekenleri ayrıca onada bir kaç çift verin. Bunlarında yavruları senin deyin. Birde anladığım kadarı ile kayınpederiniz biraz yaşlı. Ama çok dışarı alıp oynamamasını  tembihlediğinize göre kuşlarıda sevdiğini anlıyorum.  Kayınpederede baba sana yardımcı aldım olacak olacak yavaş yavaş rayına oturacak filan diye motive edin.
Kapıya + bir kafes giriş yapın. Yani 2 kapı ile girilsin üretimhaneye.
Ayrıca sanki suç biraz da klimadaymış. Biz insanlar hasta oluyoruz klimada.

İNŞALLAH düzelir herşey.

Eğer bir çocuk alamasanızda kapıya kafes giriş yapın. Birde öyle deneyin.
Çoğu şeyi biraz daha otomatikleştirin. Saat düzeni koyun filan Olmadı açık salmayı deneyin. Normalde daha az iş gücü. Ne olacak zaten kapatacağım diyorsunuz birde böyle zahmeti daha az bir de böyle Allaha bırakın Ya nasip deyin bakın ne olacak.  BELKİ bundada bir hayır vardır. Allah kayınpederinizi kıramadığınızdan belki sizi deniyor. Siz pes etmeyince belki salma metodunu deneyeceksiniz. Daha iyi olacak belki.

Kusura bakmayın çok bilmişlik yapmak istemem ancak insanın işyerini kapanması çok üzücü helede kendini bir şeylere ait eden yaşlı bir adam için (Kayınpeder) Oda olsun ister kimbilir ne üzülüyordur.

İnşallah daha iyi olur.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
arkadaşım bence hobi olarak 6 çift bakabilirsin box kafeste. sabahları mamasını verirsin akşamları alırsın genel temizliğinide hafta sonu yaparsın çalışmadığın zamanda mamasını felan hazırla dolapta muhafaza edebilirsin 1 haftaya kadar bence çok seviyorsan böyle yapabilirsin.

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
Öncelikle herkesin düşüncesi için teşekkür ederim..

Canan NUMAN' Alıntı:
Çok HASSAS bir durum olmuş. NASİP kısmet bence kapatmayın. PES de etmeyin. Ufak akıllı meraklı bir çocuk alın ona anlatın yapması ve dikkat etmesi gerekenleri ayrıca onada bir kaç çift verin. Bunlarında yavruları senin deyin. Birde anladığım kadarı ile kayınpederiniz biraz yaşlı. Ama çok dışarı alıp oynamamasını  tembihlediğinize göre kuşlarıda sevdiğini anlıyorum.  Kayınpederede baba sana yardımcı aldım olacak olacak yavaş yavaş rayına oturacak filan diye motive edin.
Kapıya + bir kafes giriş yapın. Yani 2 kapı ile girilsin üretimhaneye.
Ayrıca sanki suç biraz da klimadaymış. Biz insanlar hasta oluyoruz klimada.

İNŞALLAH düzelir herşey.

Eğer bir çocuk alamasanızda kapıya kafes giriş yapın. Birde öyle deneyin.
Çoğu şeyi biraz daha otomatikleştirin. Saat düzeni koyun filan Olmadı açık salmayı deneyin. Normalde daha az iş gücü. Ne olacak zaten kapatacağım diyorsunuz birde böyle zahmeti daha az bir de böyle Allaha bırakın Ya nasip deyin bakın ne olacak.  BELKİ bundada bir hayır vardır. Allah kayınpederinizi kıramadığınızdan belki sizi deniyor. Siz pes etmeyince belki salma metodunu deneyeceksiniz. Daha iyi olacak belki.

Kusura bakmayın çok bilmişlik yapmak istemem ancak insanın işyerini kapanması çok üzücü helede kendini bir şeylere ait eden yaşlı bir adam için (Kayınpeder) Oda olsun ister kimbilir ne üzülüyordur.

İnşallah daha iyi olur.
üretimhanede 2 adet kapı bulunmakta..sistemde herşey otomatik..sadece yem mama ve su koyulacak.kafeslerim bile pvc box.kuşlarıma herşeyin en güzelini yapmak istedim.ne bileyim yüz yüze konuşacaktık bu akşam.mesaiye kalınca olmadı yarın oturup karar vericem.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok da birşey demek istemiyorum haddim değil ama yaşlılar konusunda biraz zaafım var o yüzden sabır edin biraz daha derim ben.

Birde daktilo yazmak gibi hatayı kafaya taktımı tekrar aynen aynı hatayı yaparsın. Yaşlılarda da bu var bence biraz pozitif elektrik yükleyin zaten klima kalkmış üzde 90 odur. Beni bile deviriyor hasta ediyor klima.
YAPARIZ olabilir daha dikkat edelimlerle biraz pöhpöhleyerek motive edin.
Bence olur yavaş yavaş. Önce ishal olanları ayırıp bir tedavi ve koruyucu önlemler alın yavaş yavaş oturur 2 kapı derken ben dışarıdan içeri girilince hemen bir kapı daha şeklinde demek istedim inşallah karşılıklı 2 kapı değildir veya pencere ile kapıyı bir açmıyordur çğnkü bilemeyebilir ama ceryan telef eder kuşları biraz yorulacaksınız şu şöyle demeye bu böyle demeye ama ikna ederek sabırla anlatın.

Mesela kayınpederinize kapı ile camı aynı anda kesinlikle açma baba yerine

Baba kapı ile cam aynı anda açılırsa hemen ölüyormuş mesela işte filan yerde uzmanlar böyle demiş deyin hemen ikna olur ve bir daha yapmaz gibi.

Benim annemde filan programda doktor, filan profösör böyle dedi demeden ikna olup yapmaz yapılacak şeyi.

İnşallah düzelir. Olur inşallah.

moordek

Takipçi Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
Özdemir
saol kemal abi..ama kuşlardan ve dernekten kopmucağım kesin...

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Herşeyin hayırlısı kardeşim kısmette ne varsa o olur o yüzden ksmetten ötesi yalan.Hakkında en doğru kararı verirsin inşallh ama bizlerin nacizane fikrine sorarsan bu kadar emek ve para  harcamışsın biraz daha devam et derim ben.