Ne kuşu acaba

herman41

Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
çelik
Merhaba. Havaların sogumasi nedeniyle ve kar dolayısıyla merdivenlere sığınmis olarak buldum ve elle hiç bir temas etmeden kafese koydum ne kuşu olduğunu bilmiyorum Muhabbet kuslari ile ayni oda da kalsa herhangi bi parazit ve ya hastalık bulaşır mı ne yapmalıyım sizce tesekkurler.  

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
bu kuş baştankara familyasına ait ötücü bir kuştur. bit pire olup olmayacağı konusunda yorum yapamayacağım yinede önlem amaçlı yakın ortamda bulundurmamanız iyi olur diye düşünüyorum. bir doğa kuşudur soğuk iklimlerde de yaşayabilir diye okudum yinede karar sizin. görünüşü de gayet formda görünüyor gibi fotoğraflardan.

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
ben de ilk defa görüyorum ve çok güzel bir kuş...hiç bitli pireli bi hayvana benzemiyor ama yine de Mustafa Beyin de dediği gibi tedbirli davranmakta fayda var..

herman41

Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
çelik
Simdi kuşun yanına geldiğimde ölmüş olarak gördüm büyük ihtimalle strest yaptı kendince

aspolgenn

Yeni Üyemiz
Adı
bora
Soyadı
ekinci
Mustafa bey'in dediği gibi baştan kara kuşu çok güzel ötücü bir kuştur.Keşke ölmeseydi işte birkaç resim.

herman41

Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
çelik
Bugün yine bi kuş aynı şekilde girmiş ve ben yine almayi tercih ettim internetten araştırdım kızıl gerdan diye umuyorum

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
bu gidişle sen doğada kuş bırakmayacan eve aldığın ölüyo bırak bari kuşlar doğada kendi hallerinde kalsınlar smileki

herman41

Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
çelik
Belli ki hayvanlar usudugu için sığınıyorlar herhangi bir art niyetle yapmadığı mi allah biliyor hava -6 7 derece korunak amaçlı ve yem su ihtiyacını gidermek için tutuyorum saygilar

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
ben zaten şakasına söyledim yardımcı olduğunun ve kıyamadığının farkındayım ben olsam aynısını yapardım ama doğa kuşlarına sen nekadar yardım edersen et onları kafese koyduğun zaman heleki yetişkin olanları onlara eziyet olur kafeste yaşayamazlar strese girerler ve ya yem yemeyerek yada kendilerini vura vura ölürler en iyisi sığındıkları yere biraz ekmek yem ve su bırak.

herman41

Üyemiz
Adı
faruk
Soyadı
çelik
Kar yağışı durması  havanın kısmen ısınması ile özgürlüğüne kavusacagindan şüpheniz olmasın

mehmettopcu

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Topçu
ilk fotoğraftaki büyük baştankara idi, ikincisindeki ise kızıl gerdan. her ikiside doğal ortamında kalmalıdır. kış aylarında şehirlere inerler ve insanlara yaklaşırlar, lütfen kesinlikle parmaklıklar ardına almayınız, yapabileceğiniz en güzel yardım onlara konak vermektir. kedilerin ulaşamayacağı uygun bir yere yuva kurabilirseniz en büyük neşe kaynağınız olabilir.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Baştankara ve kızılgerdan.Kızılgerdan yazın bulup çocukken bakmıştım ağırlık etcil böcekcil kuşlar.