Ne yapmalıyım.gına geldi

Sezer Yıldız

Üyemiz
Adı
Sezer
Soyadı
Yıldız
Dişi kusum bu.kızısmis mi tam anlamdim ceresi de resimde var sizce durum ney..yavruluga girmiyor bir türlü l..ciftlestiklerini de görmedim.2 yasinda ciftler yavru hallerindrn beri bendeler.anlasiyorlar da ama bur turlu yavru alamadim ve artik umudumu kaybetmek üzereyim..heycan azaldi yani..gerçi yavrulugu takip nijer otu kalamar kemigi dal dari vs.beslemeli seyleri vereli 1 ay oldu.1 aydir bu işe yoğunlaştım tam olarak...neden yavruluga dahi girimiyirlar..bu arada son zamanlarda gazetelri yirtmaya basladilar.

Ekli dosyalar

Tekin

Takipçi Üyemiz
Adı
Tekin
Soyadı
Güçbilmez
O burnundaki beyaz yer kahve rengi olunca kızışmış olur  daha hareketli olur  Yavru almak için. Mama yapmanız gerekli  ve folluk takmanız lazım  dişi ve erkek  iyi anlaşıyor Sa folluk takılı kafes den hiç çıkarmayın. Ve yumurta maması verip kızıştırın Google dan bulabilirsiniz

Tekin

Takipçi Üyemiz
Adı
Tekin
Soyadı
Güçbilmez
Bu arada gazete mantar yapar    Sakin sessiz yerde olcak insan görmeyecek ne kadar ilgilenirseniz o kadar  yavru alamazsınız

Sezer Yıldız

Üyemiz
Adı
Sezer
Soyadı
Yıldız
Eyvallah cevabınız için.folluk takili zaten..ortam da vok sessz de deil sesli de deil...altta seriki gazeteyi yiyor.kizisma belirtisi diye düşündüm ama.ayrıca kac tane yumurta mamasi yaptım ama yemiyorlar..yumurtaya alerjilrri var desem yeridir ?

Tekin

Takipçi Üyemiz
Adı
Tekin
Soyadı
Güçbilmez
Havuç yiyorlarsa yedirin sade havuç  yada başka mama yiyen kuş görünce yemeleri lazım ben Öyle yaparım 

Tekin

Takipçi Üyemiz
Adı
Tekin
Soyadı
Güçbilmez
Gazete yemesi ya oyun oynuyordur yada vitamin veya herhangi bir eksiklik vardır  yağlanma varsa ondan da yavru yapmayabilir

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
yumurta mamsını yedirmek için yapmanız gereken .5 saat boyunca yemliğ çıkarın 1 2 kere tadına baksınlar yeter zaten
Aynı sorun bendede vardı.Bu şekil çözdüm

raifmeric

Takipçi Üyemiz
Adı
Raif
Soyadı
Meriç
Hocam siz yine de kuşları yağlandırmamaya özen gösterin. Ben bu yüzden kızışmış kuşlarındanhiç yavru alamadım. Aman verdiğiniz kaloriye dikkat derim. Ayrıca kuşları salmazsanız da yaglanmaya büyük katkı sağlarsınız. Doğadakiler sıkı bir diyete giriyorlarmı sanki. Yeterli yem mama olunca her türlü olur bu iş

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kuşlar yumurtlamıyorsa sorun genellikle kuşlarda değil ortam veya beslenmelerindedir.
Kafesleri sürekli aynı yerde olması lazım yer ve hatta yön değişikliği yapılmamalıdır.
Kuşları salmamalısınız. Banyo yaptırmamalısınız. Mama yemeyen kuşlar genellikle yumurtlamazlar çünkü ana besinleri olan yem onlara yetiyordur ekstra katkıya gerek duymadıklarından yemeyi rededebilirler.
Kafes düzeni ve yuvalık konumu önemli. Bu konuyu aşağıdaki kanalımdan izleyebilirsiniz. Öncelikle vitamin vererek başlayın. Kafesleri ve yuvalıkları büyük olsun. Yukarıda yazılı olanları uygulayın. 1-2 ayda yumurtalar gelecektir. Siz arkadaşların dediği şekilde mama verin 4-5 saatliğine yemliklerini alabilirsiniz ama asla ana besinleri olan tohumları vermeden gece uyumasınlar.