NE ZAMAN YAVRU ALIRIM ARKADAŞLAR

volkang61

Yeni Üyemiz
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.foruma trabzondan katılıyorum.esas soruma geçecek olursak;
petshop tan birbiriyle anlaşan  çift muhabbet kuşu aldım.anlaştıklarını nereden biliyorsunuz diyeceksiniz,çünkü petshopta yarım saatten fazla süreyle kaldım ve mubişleri uzun süre gözlemledim.daha sonra mubişleri eve getirdim,birkaç gün evde afalladıktan sonra yavaş yavaş kendilerine gelmeye başladılar.daha sonra normal alnaşan mubişler gibi birbirlerini kaşımaya öpüşmeye başladılar.daha sonra dişi mubişe ne olduysa erkeğe saldırır oldu,erkeği resmen parçalayacak dereceye geldi.neyse erkeğin pasif olduğunu düşünerek peshoptan yeni bir erkek aldım.karantina amaçlı ilk 10 gün ayrı kafeslere koyarak birbirlerine olan isteklerini arttırmayı amaçladım.başarılı olduğumu düşündüm.10.günden sonra kuşları dışarıya çıkarttım.birbirlerine karşı ötüştüler,birbirlerinin yanına falan gittiler, dişi nereye erkek oraya... herşeyin iyi gittiğini düşünerek aynı kafese almaya karar verdim,neyse aynı kafese aldıktan sonra dişi erkeği kovalamaya başladı,kavga etmeye başladılar.dişi erkeği artık bağırtır derecesine hırpalamaya başladı.
arkadaşlar konu çok uzun oldu ama kusura bakmayın gerçekten,bu işi nasıl tatlıya bağlarız,yani nasıl yavru alabiliriz veya çözümü nedir??? şimdiden bu uzun konuyu okuyan ve cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ;D ;D ;D

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
altın kural sabır bu işde yani öle 10_20 günle olcak iş deil burada profesyonel ekmeğini bu işden kazanan insanlar var onlar tabi daha bilgili ve becerilidir bende senin gibi sorunlarla karşılaşmıştım akşam ışıkları söndürdüğümde ortalık birbirine giriyodu kavga gürülütü eksik olmuyodu ama şuan 3tane yumurta var aralarından su sızmıyo maşşallah hocam biraz sabred eğer kafesde kan çıkacak derece kavgalar olmuyorsa kuşları değiştirme birde tek tünek olsun kafesdeki aynı tünekde durmak zorunda kalsınlar ben şahsen faydasını gördüm bu yöntemin bol şans

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
birkaç gun gözetle bakalım aynı sorun devam ederse sonuç dahada kotu olmadan erkegı kaybetmeden dişiyi ya sat yada  degiş abicim bende de vardı ole bi dişi 2 gunde 2 koca eskitti malesef

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
bu durum sen erkeği dişinin kafesine attığında oluyorsa dişi kendince kafesi için ssavaş veriyodur.yavruluk taktınmı takıncada araları düzelmiyorsa dişiyi değiştir.

atilla

Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
aslında birleştirilirken dişi erkeğin kafesine konulmalı baskın olan erkek olur o zaman dişi baskın olunca vurur.

volkang61

Yeni Üyemiz
arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için herkese teşekkür ederim.dişi muhabbet kuşunu erkeğin kafesine koydum.şimdilik bi sorun yok gibi ama eğer tekrar kavgaya devam ederlerse mecburen dişiyi değiştirecem.VARMI DİŞİ KUŞ İSTEYEN ;D ;D ;D

E

elaziz2316

Guest
    "İyi Dostluklar Kavga İle Başlar"

Derler, Sabır, Sabır Sabır yok olmadı bu kez de dişiyi değiştir. Tekrar Sabır, Sabır....... sonu inşallah muradına ermiş derviş.