The Benefit
Yeni Üyemiz
Yaklaşık bir hafta önce bir dişi muhabbet kuşu satın aldım. Daha sonra tek kalmasın diye bir de erkek muhabbet almaya karar verdim. Eminönü'ndeki bir petshop'tan gidip kuşu aldım. İlk gün fark etmedim; ama ikinci gün bir de baktım ki kuş tabanda uyuyor. Daha önce sultan papağanlarımdan birini, bu şekilde kaybetmiştim. O yüzden acele ile biraz araştırma yaptım. Kuşun dışkısının altına yapışması, halsiz ve sürekli kabarık olması gibi sebeplerin şiddetli ishal gibi nedenlere bağlandığını okudum. Elimde vitaform isimli ilaç vardı o sıra. Suyuna bir miktar karıştırdım bir-iki gün. Bu kuş işin ilginci tüneklerde yan tarafına doğru eğik şekilde uyuyordu. Sonunda bir de baktım ki dördüncü gün tünekten düşüp, bir tarafına doğru hareket edip sürekli öterek kriz geçiriyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir 15 dakika kuşun çırpınışını şaşkınlıkla izledim. Daha sonra aklıma yandaki veteriner geldi. Kuşu elime alıp koştum. Ötmeye devam ediyordu. Ve aralıklarla hapşırıyor ve kafasını da aralıklarla sallıyordu. Veteriner sinirsel bir sorunu olduğunu söyleyip bir ilaç ağzından enjektörle verip uğurladı beni.. Kuş az biraz rahatladı gibi bir beş dakika sonra. Ve elimde olduğu halde bir titreme gelip öldü. Bu kuş neden ölmüş olabilir sizce? Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Tam anlatmaya çalıştım durumu.