normali nedir?

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
kuşun; cinsi, ırkı ,yaşı ,bakım şartları, ilaçları, mamaları ,kumu , v.s v.s v.s herşey ama herşey etkendir 5 yumurta yapsa 3 yavru büyütse kimi üeticiye göre çok çok azdır kimi üreticiye görede 10 yumurta yapması ve 8 yavru büyütmesi çok normaldir.bu işin normali yoktur yani her şeye ve her üreticiye göre normal algısı farklıdır.....

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
4-6 yavrunun  fazla yıpranmadan bakabileceği normal sayılır.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
a.s.
bence bir kuluçkadan ortalama 4-5 yavru ve peş peşe en fazla 4 ağız olmalı.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Murat Kanbur' Alıntı:
kuşun; cinsi, ırkı ,yaşı ,bakım şartları, ilaçları, mamaları ,kumu , v.s v.s v.s herşey ama herşey etkendir 5 yumurta yapsa 3 yavru büyütse kimi üeticiye göre çok çok azdır kimi üreticiye görede 10 yumurta yapması ve 8 yavru büyütmesi çok normaldir.bu işin normali yoktur yani her şeye ve her üreticiye göre normal algısı farklıdır.....
  Aynen katılıyorum.
  Verimi belirleyen faktörler önemlidir. Birde her kuştan aynı verimi beklememek lazım (genetik).
  Yüksek verime ulaşabilmeniz için:
  * Optimum ısı
  * Uygun ve yeterli ışık
  * Çeşitli ve İhtiyaç fazla besin
  * Hijyen
  * Sabır ve emek (düzenlilik/süreklilik)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
3 Çiftim daha önce 5 -6 yumurta yapıyordu en fazla 3 yavru büyütüyordu bakımı deyiştirdim vitamin depomin vs vs bakımı güçlendirdim şimdi 8 yumurta yaptı 6 yavru büyüttü diğer 2 si 6 yumurta yaptı 5 yavru büyütüyo.
kesinlikle bakımla alakalı
ismail bence herneolursa olsun 6 yumurta yapıp 5 yavru büyüten çiftine iyi bak onlar senin en iyi çiftin ve ensağlam yavrularını o çiftinden alırsın

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadaşım ağzına sağlık öyle bir soruki maasallah ilk önce bu soruyu sormak için bayağı bir yol gidecen sen bu işin ne kadar içinde sin bilemeyeceğim ama bu çooook zor bir soru ısı gıda kuş sayısı kumes ırk kan su nem yuvalık muzik stres yaş işik sterl renk vs bunlara ve daha aklıma gelmeyen bir çok şeye slm

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
peki damızlık kuşlarda renk çok önemlimi?satışta yeşil kuşu daha zor mavi kuş daha kolay satılır gibi bişey varmı?