Öneri, tavsiye ve fikir!

ircdpangea

Yeni Üyemiz
Adı
Şamil
Soyadı
Şühyehdalgül
herkese sevgililer,

Kesinlikle konuyu açma amacım profesyonel olarak yetiştiricilik değil zaten yer ve zaman bakımından da bu mümkün değil. Muhabbet kuşlarımı hobi olarak besliyorum.

aşağıda gördüğünüz çift 4-5 kuşaktır eş nesilden geliyor anneleri ve babaları belli, ilk çıkan yavruya da [erkek] yüzük takmışlar.

Kızlar albino kardeşler.
Erkekler ingiliz biliyorum kardeşler.

iki çiftte damar olarak birbirinden farklı yani kızlar aynı soydan, erkekler aynı soydan geliyorlar. Dişileri ankaradan, erkekleri istanbul'dan getirdiler.

Ben şirketim de bakıyorum bu güzellere.

Daha önce tek kafeslerdeydi, şimdi 61 cm çift gözlü bir kafes ve 4 akıllı yemlik taktım. [ön yemlik tesllerini keserek]
çift yuvalik koydum.

Bu mubişler birbirleri ile eş tutuşmuşlardi, yani eski kafeslerin de yuvaliga giriyor hatta yumurtlama evresindeydi diyebilirim.

kafeslerini ve ortamlarını tamamen değiştirdim. Ev ortamından şirket ortamına getirdim.

Yem olarak kaliteli yem kullaniyorum, karma yemlerinin içinde de nijer tohumları var ve ayda 2 defa olmak üzere dal darı veriyorum.

Suluklarında da avisol olmasi lazim, multi vitaminleri var. 3 günde bir suları değişiyor, her haftada kafes temizliğini yapıyorum.

Yeni kafeslerine tam alışamadılar. Normal de tahta tünek ve silikon yemlik harici kullanmam ama bu kafes tipine göre normal plastik tüneklerinin üzerine KUMLU TÜNEK geçirerek kullaniyorum.

Gaga taşları maalesef yok, kireç taşını kullanmak istemedim bunun yerine kalamar kemiği astim.

Simdi öncelikle sormak istediğim.

Kuşların ırkları hakkında fikirleriniz nedir ve nasıl buldunuz çocukları mı :)? Eşleşirlerlerse ne zaman eşleşirler? yavrular için ne söylersiniz? nasıl yavruları olur?
Kuşların kafes düzeni hakkında fikirleriniz nedir? hata yapıyor muyum?
Bölmeli bir kafes olduğu için telle ayrı, plastik bölmesini takmalimiyim? yani birbirlerini görmeliler mi?
kafes ve ya yem tavsiye edeceğiniz başka ne olabilir? mama vermelimiyim? özellikle tavsiye mama olarak ne vereyim?

herkese şimiden firkileri için çok ama  çok teşekkür ederim.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
çifthanede 2 ayrı çift besleyen çok kişi var ama ben karşıyım kafes çok küçük kalıyor bu düzenle ...eğer yine de besleyeceksiniz aralarına birbirlerini görmeyecekleri bir malzeme koyarsanız (sunta olmayan ) daha verimli oluyor.

1 bölmede 4 tünek var sanırım bu çok fazla 2 tane yeter. kafes zaten küçük iyice daraltmışsınız kuşlara uçacakları alan bırakın. ırklarından pek anlamam eşleşip eşleşmedikleri de hareketlerinden anlaşılır ..kızıştırıcı mama vermelisiniz. haftada 1 ya da 2 kez..mama tarifleri youtubede çok sayıda var ordan bakarsınız uğraşmayacam diyorsanız netten alabilirsiniz (çok pahalı :) )

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Kusura bakma kardeş olmamış.
Yuvalık ya tünek seviyesinde ya da tünekten daha yukarıda olmalı. aşağıda olmamalı.
O kafese 2 takım değil 1 takım koymalısınız.
Bir çifte 2 akıllı yemlik konulması yem bayatlatmanın dışında ne işe yarar bilemem.
Sularını hergün değiştirin.
Yem olarak bu yemleriniz bitince akdarı verin. Nijer kuşları yumurtada iken kızıştırıp kayıplara neden olabilir.
Kuşlar tünekte durunca rahat eşleşebilmeli. Kuşlar kendi başına tünekte bile duramıyor.
Mamayı haftada 2 gün verebilirsiniz.

ircdpangea

Yeni Üyemiz
Adı
Şamil
Soyadı
Şühyehdalgül
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Kusura bakma kardeş olmamış.
Yuvalık ya tünek seviyesinde ya da tünekten daha yukarıda olmalı. aşağıda olmamalı.
O kafese 2 takım değil 1 takım koymalısınız.
Bir çifte 2 akıllı yemlik konulması yem bayatlatmanın dışında ne işe yarar bilemem.
Sularını hergün değiştirin.
Yem olarak bu yemleriniz bitince akdarı verin. Nijer kuşları yumurtada iken kızıştırıp kayıplara neden olabilir.
Kuşlar tünekte durunca rahat eşleşebilmeli. Kuşlar kendi başına tünekte bile duramıyor.
Mamayı haftada 2 gün verebilirsiniz.
ayhan abi,

öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Senin tüm mesajlarını takip etmeye çalışıyorum ama ne yazık ki senden çok geç haberim oldu. özellikle youtube sayfanı inceledikten sonra iyice moralimin bozulmasına mı yanayım? kanalında kafes düzeni ile ilgili videoyu izledikten sonra kahrolmaya mı yanayım?

ben hobi olarak şirkete getirdim bu canavarları, zaten çok titizleniyordum daha rahat ederler diye böyle  bir şey düşündüm ama yanılmışım. artık çiftlerden birini elden çıkartıp, tek çift ile yeni kafes alacağım. insan evladı gibi sever mi? öyle seviyorum namussuzları içim de hiç el vermiyor ama söylediklerinde gerçekten hak payı var.

yorumun ve nazik tavrin için çok teşekkür ederim abi.

edit: abi çok özür dilerim çift post atmamak adına.

mama ne önerirsin? benim hiç bir bilgim yok söylediğim gibi prof. yetiştirici ve ticari bakmıyorum.
vitamin için ne önerirsin? netron metron e vit falan bir şeyler okudum ama çok anlamadım. para hiç mühim değil almam gereken ne varsa alabilirim.
yem olayı da çok canımı sıkıyor. dogru yem nedir? ak deri dedin de, nereden bulacağım?  bu yemler bittikten sonra ne almalıyım? karısım yap dersen yaparim alirim yani. (kanarya yemi v.s. diyorlar forum da) ne karisimi onerirsin?
son olarak ırkları hakkında bir şey demedin :)
tekrar teşekkürler

ircdpangea

Yeni Üyemiz
Adı
Şamil
Soyadı
Şühyehdalgül
Doğan ÇAĞLAR' Alıntı:
çifthanede 2 ayrı çift besleyen çok kişi var ama ben karşıyım kafes çok küçük kalıyor bu düzenle ...eğer yine de besleyeceksiniz aralarına birbirlerini görmeyecekleri bir malzeme koyarsanız (sunta olmayan ) daha verimli oluyor.

1 bölmede 4 tünek var sanırım bu çok fazla 2 tane yeter. kafes zaten küçük iyice daraltmışsınız kuşlara uçacakları alan bırakın. ırklarından pek anlamam eşleşip eşleşmedikleri de hareketlerinden anlaşılır ..kızıştırıcı mama vermelisiniz. haftada 1 ya da 2 kez..mama tarifleri youtubede çok sayıda var ordan bakarsınız uğraşmayacam diyorsanız netten alabilirsiniz (çok pahalı :) )
mesajınızı şimdi gördüm. çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Şamil Bey,
Irklarına yorum yapamam. Alış verişiniz size ait hayrını görün.
Akdarı yem satılan yerlerde var. Ayrıca en ucuz yemdir. Maksimum yavru verimi sağlar.
Mama ben pahalı mamalara karşıyım. Para çok mühim. Neredeyse Et fiyatına mama satılmamalıda alınmamalıda.
Mama tarifi videolarıma bakarsanız orada tavsiye ettiğim mamayı görürsünüz iletişim bilgileride var.
Vitamin olarak multivitamin+aminoasit li olanlarından küçük 100 gr lık alırsan veterinerden uygun olur. Benim veterinerde vit amino tonic bulunuyor 35TL 100 gr sıvı formda 1 lt suya bir defa pompalıyorum 6 suluğa yetiyor. 2 lt suyada 1 pompa yetiyor. Yani oldukça kuvvetli.