Popo tüyleri traşlama

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Arkadaşlar bu jumbo kuşlarda popo tüyleri üremeye engel diyorlar.Traşlama nasıl yapılı video yada resim yada anlatım varmı bu konuda

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Jumbo kuş besleyen abilerim traşlama yapmıyormuusnuz siz

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
internetden bi siteden alinti yaptim:
TÜY YOLMA

Eşleştirmeye başlamadan önce çiftlerimizn popo kısmın da ki tüyleri yolarak(keserek) dölsüz yumurta çıkma ihtimalini aza indirgeriz.Biraz acımasız geliyor kulağa fakat emin olun değil.Anneyi düşünün ortalama 1 dişi 5 yumurtadan aşşağı yapmaz.5 tane yumurtayı yapmak için harcadığı protein vitamin ve yumurtayı çıkartırken ki çektiği sıkıntıyı düşününce en azından yavruları oldu diyip içinize su serpebilirsiniz.
diger bir sitede:

Eşleştirilmeden önce erkek ve dişinin kloaka(Makat)etrafını yolar veya makas ile kısaltırsak,ingiliz(Jumbo)türlerinin  çok sık olan pufla tüyleri  ve uzun olan diğer tüyleri çiftleşmelerinde engel çıkarmaz.Son yıllarda ortaya sıklıkla çıkan dölsüz yumurtaların en baş nedenlerininden biri de budur.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
eyvallah ancak bu işin nasıl yapılacagına dair bir video yada anlatım bulmazmıyız

turqer

Üyemiz
Adı
Türker
Soyadı
SEZGİN
Semih ÇELİKCAN' Alıntı:
Merhaba umarım faydası olur.
https://m.youtube.com/watch?v=SRor18HOul0
Çekoslovak çiftimin ilk tecrübesi olduğundan mı yoksa anus-vent bölgesindeki tüy sorunundan dolayı mı bilmiyorum ama 8 yumurta yaptı ve hepsi boş.
Gerçekten dişi kuşun çektiği çileye yazık oldu.
Bu şekilde tüy kısaltması yapmak acaba bölgenin mikrop kapmasına sebep olabilir mi? Bende dinlenmede olan kuşlarıma uygulamak istiyorum ama herhangi bir hastalığa da davetiye çıkarmak istemem.