sabah çıkan yavrunun kursağı hala boş .... YARDIM. (ÖLDÜ...)

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
üstatlar sabah yeni çiftimin ilk yavrusu çıktı (yani bende ilk daha önce varmıydı bilmiyorum ) dünde bahsetmiştim dişinin ayagında problem oldu diye . sabah baktım yeni çıkmıştı yumurtadan . 2 saat önce geldim bi daha baktım kursağı hala boş ve sürekli ötüyor . şimdi baktım yine boş . Diğer dişininde yavrusu var 2 tane kursakları sürekli dolu . bu yeni doğan yavruya nasıl bir mama hazırlayabilirim . ???

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi yavrunun annesi yuvaya girmiyorsa ve aç olan yavru diğer çiftin yavrularıyla aynı boyutlardaysa diğer çiftin altına koy o baksın o zamana kadar tecrübesi olanlar cevabı yazsın

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi yavrunun annesi yuvaya girmiyorsa ve aç olan yavru diğer çiftin yavrularıyla aynı boyutlardaysa diğer çiftin altına koy o baksın o zamana kadar tecrübesi olanlar cevabı yazsın
yuvaya giriyor daha 3 tane yumurta var onlara yatıyor . girmesinde bi problem yok ama bugün 3-4 defa kontrol ettim kursagı sürekli boş . ve sürekli çiyak çiyak ötüyor. diğer dişinin yavruları biraz büyük ama en fazla 1 hafta var aralarında.

hamza kkuş

Takipçi Üyemiz
Adı
hamza
Soyadı
karakuş
diğer takımın altına ver sıkıntı olmaz.. konyadan aldınmı m.kuşu.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi bi bebek bisküvisini suyla ıslatıp iyice erit. Sonra eczanelerden bulabilirsin. Evde de belki vardır. Şırıngayla o karışımı yavruyu eline alıp ağzına aktar. Ama yavaş yavaş yap sen şırıngaya bastırdıkça kursağın şiştiğini görürsün zaten. Sen besle anne de beslerse iş çözülür. Şimdilik aç kalmasın. Annesi besleyene kadar artık böyle yaparsın abi

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Yeni doğan yavrunun kursağında bir günlük yiyecek olduğu halde yumurtadan çıkar. Ayrıca yavrunun kursağına baktığınızda şişkin bir sarılık görürsünüz. Dolayısıyla dişi yavruyu çıktığı gibi beslemesine gerek yoktur. Muhtemelen yarın beslemeye başlar. Telaşe etmeyin, hayırlı olsun :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Yeni doğan yavrunun kursağında bir günlük yiyecek olduğu halde yumurtadan çıkar. Ayrıca yavrunun kursağına baktığınızda şişkin bir sarılık görürsünüz. Dolayısıyla dişi yavruyu çıktığı gibi beslemesine gerek yoktur. Muhtemelen yarın beslemeye başlar. Telaşe etmeyin, hayırlı olsun :)
abi yavru ölmüş

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Mehmet UYAR.' Alıntı:
TEKRAR CANLANIRSA YAVRU, SÖYLERİM.....

diğer 3 yumurtayı da çıkarttım diğer dişinin altına koydum . o dişi resmen çoçuk esirgeme gibi oldu . atında kendisinin 2 yavrusu başka bir dişiden 1 yumurta bu dişiden de 3 yumurta oldu . allah'a şükür o çok iyi bir anaç hem erkek çok iyi hemde dişi . keşke diğer dişinin altına koysaydım o yavruyu da  :'( :'(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Murat AKDAL' Alıntı:
TEKRAR CANLANIRSA YAVRU, SÖYLERİM.....

diğer 3 yumurtayı da çıkarttım diğer dişinin altına koydum . o dişi resmen çoçuk esirgeme gibi oldu . atında kendisinin 2 yavrusu başka bir dişiden 1 yumurta bu dişiden de 3 yumurta oldu . allah'a şükür o çok iyi bir anaç hem erkek çok iyi hemde dişi . keşke diğer dişinin altına koysaydım o yavruyu da  :'( :'(
abi dikkat et hayvanı fazla zorlama

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Ben cevabı yazarken ölmüş, görmedim kusura bakma, yine de hayırlısı olsun diyelim, nasip, demek ki onun da ömrü bu kadarmış :(

berrin YASMÜN

Üyemiz
Adı
berrin
Soyadı
YASMİN
geçmiş oldun özüldüm bende de 1 çift muhabbet var dişinin ilk kuluckasıydı ezerek öldü 3 tane yavru bi kaç önce.

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
dişi hala ayagına basamıyor ve o ayagı diğer ayagına göre biraz daha soğuk  :( selçuklu üni. veterinerliğine götürsem mi acaba ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Murat AKDAL' Alıntı:
dişi hala ayagına basamıyor ve o ayagı diğer ayagına göre biraz daha soğuk  :( selçuklu üni. veterinerliğine götürsem mi acaba ?
bir baktır istersen abi

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
bir baktır istersen abi
yarın ilk işim bu olacak . aslında şimdi götürecektim telefonla aradım açan olmadı . yarın'a kadar inşallah daha da kötü olmaz