Sahte yumurta

Merhaba arkadaşlar aranıza katılalı çok fazla olmadı genel olarak çoğu yazıları konuları takip ediyorum ancak bu soracağım konuda ne netten nede buradan çok fazla bir bilgi göremedim gözden kacirmissamda pardon aklıma takilmistir yıllardır çok sayıda kanarya üretimi yaptım sahte yumurta kullanımında güzel sonuçlar alındı ki kanaryalarda yumurtlama günde birdir muhabbet kuşları na ilgim vardı hep ancak ciftlestirmede henüz bir iki dır deneyimim ve gün aşırı yumurtluyolar iki gün gibi yavruda fark oluyor ebat açısından bununda dezavantajları illaki var sormak istediğim 4 üncü yumurta çıkana kadar alınsa 4 çıktığında aldığımız 3 ü onla beraber yatirsak olmaz mı yada bu konuda bir çalışma bir çözüm yapılan ise yarayan bir teknik yokmudur bilgi verebilecek tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım ve düşünce paylaşımı istiyorum şimdiden teşekkürler.Cumleten hayırlı günler sağlıklı canlılar..

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Selamlar..
muhabbet ler kanarya gibi degil..
yavruları sırt üstü yatırıp tek tek boyuna bakmadan besler ac yavru bırakmaz..
kanarya gibi ezilip ölenler olmaz kolay kolay..
bu sebeple pek tercih  edilmez sahte yumurta..
bide muhabbet ler yuvaya yumurta ya daha hassastır..
saygılar...

Teşekkürler paylaştıgınız bilgiler için ben kuşlar açısından daha sağlıklı olacağına inandığımdan bu konuyu araştırmaya başladım ve bir tv programında bunu yapanı gördüm sanıyorum vaktiniz varsa linkide burdadır https://www.youtube.com/watch?v=_EDa5MIlJnY  23 dakikada 3 yavru aynı boyutta ve 25 inci dakikadada bu ağızdan çıkıyor söz olarak ama tabiki detay yok  bunun üstüne aradığım hiç bi yerdede cevaba ulaşamadım saygılar.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Doğadaki duruma en yakını uygulamak istiyorum her koşulda...
yinede bence kanaryalar la hic benzerlikleri yok bu konuda..
en son bes yavrum çıktı 1-ı 2 gun arayla..
yeri geliyo büyükler küçüklere bile kusuyor..
sağlık yonunden hiç sorun yaratmazlar..
saygılar...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mehmet DOĞAN.' Alıntı:
Teşekkürler paylaştıgınız bilgiler için ben kuşlar açısından daha sağlıklı olacağına inandığımdan bu konuyu araştırmaya başladım ve bir tv programında bunu yapanı gördüm sanıyorum vaktiniz varsa linkide burdadır https://www.youtube.com/watch?v=_EDa5MIlJnY  23 dakikada 3 yavru aynı boyutta ve 25 inci dakikadada bu ağızdan çıkıyor söz olarak ama tabiki detay yok  bunun üstüne aradığım hiç bi yerdede cevaba ulaşamadım saygılar.
Mesajda söylediğim gibi boylandırma değil o kaydırma.Muhabbetlerde yumurtaya bir gün yatmasa bozuluyor kanarya gibi değil.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Onur hocam ne derse o...
ben bunu bilir bunu söylerim...
Çok bilgili ve en önemlisi de paylaşıyor... 
Saygılar.. 
:D

Bu dediğinize henüz yeni tanışmama rağmen yürekten katılıyorum hocam sabırla ilgileniyor kaldıki ben gibi durmaz yokuş görmez bilgiye aç herşeyi soran deneyen birine dahi gayet sabırlı allah razı olsun sizlerden insanları geçtim burda paylaşılan tecrübelerle canlıların hayatları ve yaşam standartları yükseliyor bilinçli yaklaşım çoğalıyor tekrardan ilgili tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkürler.