Salmada mı yoksa dolaptamı üretim arkadaşlar ?

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Herkese hayırlı üretimler arkadaşlar. Müsait olan üreticilerimize bi sorum olacaktı. Şimdi arkadaşlar benim salma üretimi ve dolap üretimi yapma şansım var ikiside elimde mevcut ancak bi türlü karar veremedim üretim kolaylığı açısından hangisini seçmeliyim ?

Salmam

Dolabım

Fatih BUYURUCU

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Buyurucu
Bence dolapta üretim yapın hem her çifti ayrı ayrı daha rahat gözlemyelebilirsiniz.. Yavruları, damızlık adaylarını vs. de salmaya atarsınız hem kuşlar için iyi olur hemd ehoş bir görüntü olur

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Fatih bey ilginiz için teşekkürler. Bende öle düşünüorum ancak tanıdığım bi üretici ki kendiside salma üretim yapıo bana hızlı üretim istiosan salma yapmalısın dolapta çok uğraşırsın dedi aklım çok karıştı

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
öncelikle kuşlar daha önce eşe atılmışsa salma üretim uygun olmaz, benim şahsi fikrim kuşları salmaya atın hazır olanları  eş tutanları yavaş yavaş dolaba atın

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Fatih bey ilginiz için teşekkürler. Bende aynı yöntemi izleme taraftarıyım şuan ölebi uygulama içersindeyim.

mts.42

Takipçi Üyemiz
Üretim için nasıl bir yol izlersin sizin tercihiniz ama ortam çok güzel maşaallah

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
Mahmut bey,Gökhan bey,Behzat bey hepsinize ilginiz için teşekkürler. 15 tane yavru kuş almştım daha önceden salmada durdular biraz aralarında anlaşanların hepsini dolaba attım şuan beklemedeyim ama dışarıdan aldığım yorumların hepsi salma yönünde sürekli gel gitler yaşıorum en azından sonradan aldıklarımdan bi kaç çiftini atıp salmaya iki yöntemide deneyip kendim mi tecrübe etsem acaba.

mts.42

Takipçi Üyemiz
Sizin zevkinize kalmış ama kendi adıma konuşuyorum o salmaya hiç muhabbet atmam muhabbetler hırçın hayvanlar oldukları için salmada üretim için baya uğraşmanız gerekir, takibi de zordur. Sistem oturduktan sonra daha verimli olabilir ama o günlere gelene kadar  başınız ağrıyabilir. Kavgalar, kuşların yaş dengeleri vs. daha sayılabilecek bir çok faktör. Tabi zevk ve hobi işidir bu karar tamamen size ait. Benim o tip bir salmam olsa finç türlerinden beslerdim görseli bana göre daha hoş olur. Her şey gönlünüzce olsun

Makinist

Yeni Üyemiz
Adı
Ramazan
Soyadı
Guclu
İlginiz için teşekkürler mahmut bey sizinde gönlünüzce olsun.