Sarışının türü nedir?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Selam
Cekinik parçalı bence..
Maşallah
Foruma aktif katılımınız için kendi adıma teşekkür ederim..
İlgiyle takip ediyorum..

Saygılar

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Cevabın için teşekkür ederim abi. Beş oldu bu sarı kızla. Nasıl okumayam. Eski konuları bile okuyorum yeniden sormamak adına. Bir kez ellerimde yuvadan düşmüş yabani bir serçe öldü. O da çok küçüktü. Hep kendimi suçladım ben bakamadım diye. Bu ufaklıkların birinin yaptığı anormal bir hareket bile bazen tedirgin ediyor. O yüzden her şeyi okumaya çalışıyorum. Eski bile olsa önemli konuları okurken öğrendiklerimi okumayan arkadaşlara acemice aktarıyorum.

Bir de çekinik parçalılarda siyah göz oluyor muymuş? İlk defa gördüm çünkü. Şaşırdım.

mehmetakif038

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet Akif
Soyadı
Bolat
Yeniyimde yeni bir forum başlık ile soru sorma nası yapcam acaba

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
mehmetakif038' Alıntı:
Yeniyimde yeni bir forum başlık ile soru sorma nası yapcam acaba
Mehmet bey siteyi açtınız anasayfa yanıbda forum kısmı var oraya tıklayın. Sonra sayfa altlarına doğru muhabbet kuşları hakkında herşey başlığı altındaki ama konulardan hangisi sorunuzun alanına giriyorsa ona tıklayın. Mesela muhabbet kuşu hakkında genel bilgiler başlığına girin. açılan sayfa da sağ tarafta yeni konu aç butonunu göreceksiniz.

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Selam
Cekinik parçalı bence..
Maşallah
Foruma aktif katılımınız için kendi adıma teşekkür ederim..
İlgiyle takip ediyorum..

Saygılar
Bu arada samimiyetinize ve tecrübelerinize dayanarak özcan abi demek istiyorum. Bu sarı kız neden çok korkuyor. Işıklar kapalı odada ama bir anda sağa sola sıçrıyor ve ben kafesin yanına gidip sakin ol kızım diyinceye kadar sıçramaya devam ediyor. :( ilk defa böyle birşey başıma geliyor. Diğer kuşlarım hiç böyle tepki vermemişti. Çok üzülüyorum. Uyku uyuyamam ki bu gece. :(

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Esra DELİHASAN' Alıntı:
Cevabın için teşekkür ederim abi. Beş oldu bu sarı kızla. Nasıl okumayam. Eski konuları bile okuyorum yeniden sormamak adına. Bir kez ellerimde yuvadan düşmüş yabani bir serçe öldü. O da çok küçüktü. Hep kendimi suçladım ben bakamadım diye. Bu ufaklıkların birinin yaptığı anormal bir hareket bile bazen tedirgin ediyor. O yüzden her şeyi okumaya çalışıyorum. Eski bile olsa önemli konuları okurken öğrendiklerimi okumayan arkadaşlara acemice aktarıyorum.

Bir de çekinik parçalılarda siyah göz oluyor muymuş? İlk defa gördüm çünkü. Şaşırdım.
Evet Esra kardeşim  forumda neredeyse herşeyin cevabi var..
Biz biraz kolaya kaçmayı seviyoruz..
Gerçi herşey var diye kimse soru sormazsa da forum kültürü gelismez..
Bilgileri gelistiremeyiz.. Bu  kadar güzel insanı taniyamayiz..
Bazı arkadaşlar var konu açıp soru sormaya korkuyor.. abi bişey sorcam ama konu açmaya çekindim cokmu saçma olur diye bana ozelden sorarken.. Bazı arkadaşlar peşpeşe beş konuyu sıralayıp hadi cevap yokmu nasıl bi forum bu ustalar nerde diye dert yaniyo..
Senin yaptığın en güzeli kardeşim..
Okuyosun arastiriyosun ve paylasiyorsun..
Bu arada evet cekinik parçalı kuşlarda göz irisi kenarı belirgin beyaz halka olmaz.. iyi bakinca anlaşılır..
Saygılar..

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Esra DELİHASAN' Alıntı:
Bu arada samimiyetinize ve tecrübelerinize dayanarak özcan abi demek istiyorum. Bu sarı kız neden çok korkuyor. Işıklar kapalı odada ama bir anda sağa sola sıçrıyor ve ben kafesin yanına gidip sakin ol kızım diyinceye kadar sıçramaya devam ediyor. :( ilk defa böyle birşey başıma geliyor. Diğer kuşlarım hiç böyle tepki vermemişti. Çok üzülüyorum. Uyku uyuyamam ki bu gece. :(
İsteyen istediği gibi hitap edebilir hiç sıkıntı değil.. takılmam..
Senin kuş büyük ihtimal korkutulmus..
Kuşlar bu korkuyu kolay kolay atlatamaz..
En güzeli gece lambası kullanmak.. ama renkli ışık olmasın..
Bizim kumeslerde en çok korktugumuz seydir korkan palazıyan kuş..
Bi sıçrayıp sağa sola carparsa bütün kuşları kuluckadan kaldırabilir.. bu sebeple gece lambası kullanmak en iyisi..
Korkuyu yenmesi ise sabır ve zamanla olur..
Sahibini ve ortami tanıdıkça alışır..
hafif ışıkta her aksam iki dakika konuşup odayi öyle terketmek çare olabilir..
Saygılar

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Çok teşekkür ederim. Aynı odadakalıyoruz zaten.bir an benimde aklıma gece lambası geldi. Kırmızıydı ama sorun olmadı. En kısa zamanda beyaz ışıklısını alırım. Uyumadım bekledim zaten. Çok şükür bir daha yapmadı. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Üstad cevaplanmış zaten bize çok bişey demek düşmez ama parazit olayı da var gece daha çok rahatsız ediyor kuşu kuşta tunekten düşüyor karanlıkta bulamıyor bu dusmelerde kuş yaralanmasin diye kafes içinde gereksiz bişey bulundurmamakta fayda var mesela kalamar kemiğinin o sivri kenarı bile kuşu kesip yaralayabiliyor bazen

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
ilginiz için teşekkür ederim onur bey. şuan bir sıkıntı yok şükür. o ilk gece ürktü şuan biraz daha rahat. diğer kuşlarla kaynaşmaya başladı gibi.Ama Eş olarak aldığımız erkeğe değil de eşi olan erkeğe ötüyor. Onu nasıl yapcam bilmiyorum. Diğer dişinin huzurunu bozdu biraz. Bakalım böyle giderse istemeye istemeye değiştirmek zorunda kalcam. :(

Hilal

Takipçi Üyemiz
Adı
Hilal
Soyadı
Dün
Maşallah çok tatlıymış  squint