sıcaktan bunalması

erdoraf

Yeni Üyemiz
Adı
erdem
Soyadı
kurt
sıcaklık 40 derece kuşumun nefes alış verişi bunalmış gibi.Banyoluk var içine girmiyor.Ne yapabilirim

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
Sprey uçlu bir şişeyi su ile doldurup, içine 10 damla kadar elma sirkesi ekleyebilirsiniz. Spreyin ayarı, suyu olabildiğince dağıtacak şekilde olmalı. Tünekleri, telleri ve kafes tabanını aşırı ıslatmamaya dikkat ederek biraz spreyleyebilirsiniz. Bu işlemi gündüz yapmayı tercih edin ki kafes muhteviyatı çabucak kurusun, nemli kalmasın. Gün içinde 2-3 kez uygulanabilir...

jeosalih

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
uretimhanemkusuretimi.blogspot.com.tr
Benim kuşlarda banyo yapmıyordu. Geçen gün baktım çok bunalmışlar kafesin altını yemliklerini çıkartıp bonyoya koydum. Suyu çok soğuk olmayacak şekilde ayarlayıp kafesin kenarından tazziksiz bi şekilde akıttım. İlk önce korktular fakat 1 dakikaya kalmadan suyun altına defalarca kendileri girip çıktı. Tabi bende 1 çift var üretim yapan arkadaşlar için bu önerim zor. Sprey ile kuşun burnuna su kaçabileceğini okumuştum bi yerde onun için bonyoya attım. Banyoda kuşlar zaten kendileri suya temkinli yaklaştıkları için kafaları hariç ıslanmayan yerleri kalmadı.