Bilal Çulhaoğlu
Yeni Üyemiz
Selamın aleyküm değerli abilerim, üstadlarım. Öncelikle vereceğiniz tüm cevaplara saygı duyuyorum. Şöyle izah edeyim ve sorularıma başlayım. Bende sıfırdan siz üreticilerin arasında olmak istiyorum velakin tecrübe sıfır. Bu konu ile ilgili yaklaşık 3 aydır araştırma yaptım en nihayetinde kafamda ki soruların bir kısmını çözdüm ve son olarak siz büyüklerimin yorumlarına ihtiyacım var. Evimin çatısında 6m2 gaz beton bir alanda yapmayı düşünüyorum. Ortalama 30 çift ile bir başlangıç yapmak istiyorum. Gerekli ısı nem havalandırma sistemi kafamda mevücut. Kafes yoğun olarak pvc olarak düşündüm. Buraya kadar herşey muazzam gibi duruyor velhasıl kuşlar hakkında hiç bir bilgim yok. Çek İngiliz vs ırkları kırıkları hemen tanımam mümkün değil pek. Burada ne yapacağımı bilmiyorum zaman ve tecrübe ile illaki olay yakalanır fakat şuan için durum bu. Kuş hastalıklarından sıkışan yumurta bit pire vitaminler mamalar bunlar ile çok makale okudum videolar belgesel ler izledim. Ama dediğim gibi tecrübe yok. Bu işe hangi ırklar ile başlamalıyım sizce? Meşakkatli bir durum olayın farkındayım bu ilgi 3.5 ay deneyip yapıp sonra elden çıkarmak değil niyetim. Kendimi ek olarak ve bir nevi sosyal olarak bu duruma adamak istiyorum. Gerek facebook üzerinden yada whatsap üzerinden yardımcı olabilecek üstadlar yardımcı olurlar mı bana? Çünkü hiç bir canlı sahipsiz değildir ve hepsinin değeri benim için önemli yaradan dan ötürü.Bu arada İzmir Bornova da oturuyorum herşey için şimdiden teşekkürler. Izmirden selam olsun