SIK SIK BADANA YAPALIM (BEHSAT TİĞİZ BATMAN )

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Canan NUMAN' Alıntı:
Kekik çok güzel bir bilgi hiç bilmiyordum sakaların kekik dalı ile yuva yaptığını derhal evde yetiştirdiğim kekikleri çoğaltayım taze yapraklı versem zebra ispinozları sevinirler herhalde.

Okiluptusta enteresan baharatçı bana kızacak hem olmayanları soruyorum bu sıra.

Ancak muhabbetler içeri koyduğumu dışarı atıyor yuvadan oda var bakalım kekiğide atacaklarmı?

Teşekkürler.

Birde mubişlerin yavruluğuda tahta kireçle boyasak zararı olurmu? Vede hatta kafesleri.
canan hanım kekigi yuvalarına da koyabilirsiniz muhabbetler dışarı atarlar bi süre sonra alışırlar.. kafeslerin ve yuvalıklarda kirecle badana yapabilirsiniz ama kuslar icindeyken yapmayın.. ayrı yapip kuruduktan sonra kuslarınızı icine koyabilirsiniz.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
Bugün bende kuşların odasını kireçle badana yaptım 3 kilo sönmemiş kireci bir kova suda söndürdüm 5-6 saat beklettim içine biraz da keneson kattım ( günay abi opigal 5 önermişti ama burada heryere baktım fakat bulamadım) sonra duvarları ve yerleri bir güzel badana yaptım, şimdi cam açık kuşlar diğer oda da kurumasını bekliyorum, yerleri de çamaşır suyuyla iyice sildim, yarın kuşları yerine alacağım şu tüy sorunu artık çok arttı birde yarın vilmektin alıp tüm kuşlarabir damla karnına bir damla sırtına damlatacağım, çıkan 10 yavrudan mutlaka 2 sinin uzun tüyleri dökülüyor bazılarının ki hiç çıkmıyor. bu ara temizliği 4x artırdım neredeyse yuvaları hergün temizliyorum bakalım işe yarayacak mı, behsat bu konu dediğin gibi çok yaygınlaştı neredeyse her üreticide artık bu sorun var, umarım kesin bir çözüm bulunur en kısa zaman da.
Atilla vilmetini 10 gun sonra tekrar kullanacaksın bunu goz ardı etme.. artı fazla yuvalıkların varsa yuvalıklarınında icini dışını kirecle badana yap kurutup yenileriyle değiştir.. kafeslerinin tabanlarınıda kirecli suya basıp kuruduktan sonra tekrardan takabilirsin.. ayrıca haftada bir kümesiniizin zemin kısmına kireci sulandırmadan serpebilirsiniz her tarafa kuslar icerdeyken bile problem olmaz.. bide kümes girisine bir paspası iyice kirece bandırıp kümes girisine koyun