Sinirden ağlama noktasına geldim bi yardım ya

Onur ATAR

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Atar
Arkadaşlar biliyorum üst üste konu açıyorum iki gündür ama bugün muhabbet kuşum bana geleli tam 1 ay oldu kendisi 3 aylık ve halâ istediğim seviyeye gelmedi. Kafesin içine elimi koyar koymaz elime atlıyor, çıkarıyorum sürekli bi yere uçsam da konsam gibi bakışlarla etrafı süzüyor, omzuma koyuyorum 5-6 dk sonra uçuyor avizeye, öpüyorum o sırada duruyor sonra yine 5-6 dk sonra avizeye ya da yüksek yerlere. Şimdi bu kuş benden korksa elime omzuma neden gelsin neden öptürsün ? Kuş benden korkmuyor anlaşılan ama neden uçarken bana konmuyor, neden daha çok benle ilgilenmiyor, günde 3-4 saatimi ona harcıyorum ama bugün resmen ağlama noktasına kadar geldim bu kuş neden bana alışamıyor ne yapmalıyım bana klasik cevaplar vermeyin internette ele alıştırma mevut vs diye. Ben hatamı bilmek istiyorum ve kesin düzeltmek için ne yapılmalı onu merak ediyorum teşekkürler

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Onur ATAR' Alıntı:
Arkadaşlar biliyorum üst üste konu açıyorum iki gündür ama bugün muhabbet kuşum bana geleli tam 1 ay oldu kendisi 3 aylık ve halâ istediğim seviyeye gelmedi. Kafesin içine elimi koyar koymaz elime atlıyor, çıkarıyorum sürekli bi yere uçsam da konsam gibi bakışlarla etrafı süzüyor, omzuma koyuyorum 5-6 dk sonra uçuyor avizeye, öpüyorum o sırada duruyor sonra yine 5-6 dk sonra avizeye ya da yüksek yerlere. Şimdi bu kuş benden korksa elime omzuma neden gelsin neden öptürsün ? Kuş benden korkmuyor anlaşılan ama neden uçarken bana konmuyor, neden daha çok benle ilgilenmiyor, günde 3-4 saatimi ona harcıyorum ama bugün resmen ağlama noktasına kadar geldim bu kuş neden bana alışamıyor ne yapmalıyım bana klasik cevaplar vermeyin internette ele alıştırma mevut vs diye. Ben hatamı bilmek istiyorum ve kesin düzeltmek için ne yapılmalı onu merak ediyorum teşekkürler
usta öncelikle şöyle söyleyeyim bnm de bir kuşum vardı senin dediğin gibi kendime çok alıştırmıştım ve uçarken elime omzuma koluma geliyordu fakat bunu için biraz egitmen lazım kuşu mesela elinle dısarı çıkardıktan sonra elinde besle omzuna koy yavaşça elinle omzunda besle omzundan al kafan koy hep 1 tane yem al besle ondan sonra ben elimi şaklatınca genellikle geliodu bnm kuş fakat şimdi büyüdü gelmiyo o ayrı :D :D Yem ile çok şey öğretebilirsin .. ve bana göre yani anlattıklarına göre kuş sana alışmış zaten öpüyorsa omzunda falan kalıyorsa sorun yok :D

Onur ATAR

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Atar
Evet öpüyorum. Öperken gagasıya dudaklarımla oynuyor çoğunlukla :) Omzumda 30dk durduğu da oluyor 5dk durduğu da. Ancak halâ bazı hareketlerimden korkuyor uçarken daha bana konduğunu görmedim hep avizeye konuyor. Ben bunları da yapsın istiyorum

blgnkrt

Yeni Üyemiz
Adı
belgin
Soyadı
kurt
Konduğu yerleri kapatın benimde evde lambanin tepesine konuyor du etrafını gazete ile sarıp kapattım dolapların üzerine kutular yerleştirdim hatta kafesini bile sakladım ve sürekli Alex gel diyerek çağırdım geldiği zamanlarda yem yedirdim yavaş yavaş odaları gezdirdim şimdi etrafimdan ayrılmiyor biraz sabır istiyorlar sadece.diger kuşum benden ayrılmaz şarkılar soyleriz birlikte :)

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
o dediğin süre 5-6 ay içerisinde oturur daha dur bu ne acele

Onur ATAR

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Atar
%80 erkek kuşum, o zaman bu şekilde devam edip zamana bırakmalıyım en doğrusu

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Onur ATAR' Alıntı:
%80 erkek kuşum, o zaman bu şekilde devam edip zamana bırakmalıyım en doğrusu
esasında erkek dişi fark etmez bnm kuşda dişiydi fakat bana çok alışmıştı.. Herşeyin başşı sabır biraz eğitim ile iş halledilir ..ve sevgiyi belirtin kuşa ciddiyim :)