Sizce Ne Zaman Çiftleşirler ?

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
Arkadaşlar elimde bir çift kuşum var 2 Veya 2,5 Hafta dan beri bendeler Dişi yem istiyo erkek kusuyo Erkek kurlar yapıyo dişi karşılık veriyo gaga gagaya bişeyler yapıyolar Yani birbirinle ilgileniyolar kaşıyorlar birbirini .
sizce çiftleşme ne zaman olur ? Bana Göre dişi hazır degil sizce üstad'lar Yardımcı olursanız Sevinirim ..
Mama Falan vermek gerkiyosa Mama tarifi Verirseniz Sevinirim ..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
yumurta maması tarifi forumda mevcut. kuşların ne zaman çiftleşeceğini bilemeyiz ama belirtiler iyiye gittiğini gösteriyor

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
mısır unu
pirinç unu
irmik
az miktarda tarçın (çay kaşığının ucu kadar)
haşlanmış yumurta rendeleyin karıştırın kuşlara verin

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
İnşallah bizimkiler kadar süründürmezler çiftleşmeyi. Yuvalığı Eylül gibi taktım hemen dişi girdi ve gagalamaya başladı. Eylülden bu yana , dün akşam bir hareketlenme oldu. Erkek ilk defa dişinin  üzerine çıkmak için çaba gösterse de dişi aşırı sabırsız. Gagalamaya başlayınca erkek korkup kaçıyor. Dün akşam ilk kez erkeğin tüylerinin kabarıp  dişiye sokulduğunu gözlemledim. Dişi tam anlamıyla hazır hatta ilk, kafese koyduğum saatte aynı tepkiyi gösterdi. Aldığımızda kızışkın demişlerdi ki sonradan anladım. Gagası koyu kahve olmuş fakat şuan daha açık renkte kahve. Yemlerini, gaga taşını , kumunu ve vitaminini eksik etmememe rağmen ilk zamanki kadar kahve olmadı. Bunun sebebini öğrenebilir miyim?

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Mısır unu kullanılmasını ben mamaada önermiyorum bekletiyorsan hemen acıma yapıyor mamada.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben günlük yaptığı için mısır ununun zararı olmuyor.
Bu mama kuşların kondisyonunu yükseltecek ve kızışmalarına yardımcı olacak. Zaten herkesin yumurta maması vermesi lazım çift kuş olmasa bile