yavru çıkmaz çünkü serçeyle muhabbet kuşu çiftlşemez. Yapay döllemeyle yapılırsa ve yavru çıkarsa (ki büyük ihtimal çıkmaz ) yavru büyük ihtimalle uzun ömürlü olmazYılmaz OK' Alıntı:sizce serçeyle muhabbet kuşu çiftleşmesinden yavru çıkarmı sizce çıkarsa nasıl olur bi fikriniz varmı ?? rotfl
Tugay DERELİ' Alıntı:Bu tarz sorular soran insanlardaki fantazilere hayranım. Eskiden köydekiler eşşeklerle ilişkiye giren sadece fiziksel açıdan insan olan varlıklardan bahsederlerdi. Siz bunların sonucunda hiç bir bebek veya tohumlanma gördünüz mü veya duydunuz mu ? Saçmalıktan öte evil_ideagörmüyorum böyle soruları.
[/quot/]
evil_idea zor zor ;D
iş hakaret boyutuna gelirse ben de hakaret edebilirm. ben 2 side kuş olduğu için öyle düşünmüştüm bukadar saçma bir yorum yapmanıza gerek yoktu sizin yetiştiğiniz kültürü bilmiyorum ama bizim burda eşşekle ilişkiye gircek kadar kişiliksiz insanlar yok.Tugay DERELİ' Alıntı:Bu tarz sorular soran insanlardaki fantazilere hayranım. Eskiden köydekiler eşşeklerle ilişkiye giren sadece fiziksel açıdan insan olan varlıklardan bahsederlerdi. Siz bunların sonucunda hiç bir bebek veya tohumlanma gördünüz mü veya duydunuz mu ? Saçmalıktan öte görmüyorum böyle soruları.
verdiğiniz bilgiler için çok sağlun ben sadece olabilme ihtimalini sormuştumCansay AKKAYA' Alıntı:Öncelikle şunu belirteyim;konunun uzmanı değilim bazı temel bilgilerime göre düşüncemi paylaşmak istedim.Bunu şu yüzden söylüyorum.Yazının içinden cımbızla kelimeler seçip eleştiriler yapılıyor.Bunu engellemek adına söylüyorum.
Ormana bakıp ağaca takılıyorlar.Görmeleri gereken büyük resmi görmüyorlar.
Neyse konuya geçelim.
Doğal yollarla kuşların bunu kendi istekleri ile yapacağını düşünmüyorum.Keza farklı canlıların birbiri ile eşleşmesi aynı familya içinde mümkündür.Örneğin meyve ağaçlarının aşılanması da bu mantığa dayanır.Örneğin turunçgiller ailesine ait turunç,portakal,mandalina,kamkat vb. (herbiri rutaceae familyasına aittir) birbiri arasında aşılanabilir.Hayvanlarda ise kanarya,saka,ketenkuşu vb. (herbiri ispinozgiller familyasına aittirler.) birbiri ile eşlenebilir.
Ancak bazı eşlemeler laboratuvar ortamında suni yolla yapılabilir mi?Mümkün genetik mühendisliği bu konuyu kapsar.Ancak böyle bir durumda ise dna,protein dizilişleri ve kromozom sayıları devreye girer.
Mesela insan (2n yani 2*23=46) 46 kromozoma sahiptir.Eşleşme sırasında hücrelerimizde kromozomlar ikiye ayrılır.Erkek 23 dişi 23 kromozom verir.Her iki takım kromozom gametleri birleşerek 46 kromozomu tamamlar ve zigot oluşur.Ve daha sonra ki süreci zaten biliyorsunuz.
Şimdi gelelim sizin sorunuza serçenin kromozom sayısı 60 (2n yani 2*30) dur.
Muhabbet kuşunun ise kromozom sayısı 58 (2n yani 2*29)dur.
Dolayısı ile böyle bir durumda serçeden gamet 30 kromozomlu muhabbet kuşundan 29 kromozomlu gamet gelecek.Serçenin fazla olan gameti ne olacak.
Yani bu zor.
Benim size anlattımğım nedir sizce?Yılmaz OK' Alıntı:verdiğiniz bilgiler için çok sağlun ben sadece olabilme ihtimalini sormuştum
böyle bi olaydan yavru almak için yavruların kromozom sayılarının eşit sayıda geçmesi gerekiyomuş. ben 2 canlının kromozom sayılarının eşit olduğunu düşünerek sormuştum.Cansay AKKAYA' Alıntı:Benim size anlattımğım nedir sizce?
Anladım Yılmaz bey.Yılmaz OK' Alıntı:böyle bi olaydan yavru almak için yavruların kromozom sayılarının eşit sayıda geçmesi gerekiyomuş. ben 2 canlının kromozom sayılarının eşit olduğunu düşünerek sormuştum.