soguk havada uretim

wizardry

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Temel
Slm arkadaş birkaç sorum olucak ben bir odada üretim yapmaya çalışıyorum ev müstakil olduğu için oda cok soğuk oluyor 2 ciftim yumurtalari catlamadi 15 yumurta boşa  gitti. Şimdi oda sıcaklığının nasıl ayarlayabilirim eve 2 günde bir gidip kontrol edebiliyorum bir ufo alsam elektrik masrafı cok gelir devamlı açık tutamam suan 2o kusum var sayıyı artırmayı düşünüyorum yaklaşık 20 çift yapicam başlangıç için işi sorunumu nasıl çözerim deneyimli arkadaşlarin tavsiyelerini bekliyorum daha soğuk havalar geliyor

mustafa BEKTAŞ

Takipçi Üyemiz
slm kendimmköyde ki evimde bikaç çiftle başladım..aradan geçen zamanda edindiğim tecrübe bahardan güzel üretim olduğu ve sıcak ve soğukta üretimin neredeyse durma noktasına geldiği...kendim büyüttüğüm yavrular yaşam ve kuluçka konusunda daha becerikli..ama dışardan renk ve boy olarak aldıklarım maalesef nekadar uğraşsamda olmadı..kendi yavrunuzssa sorun olmaz ama üretimde hiçö düşmezsse yüzde seksen düşer...benim tavsiyem küçük üflemeli fanlar var..onlardan kullanın..ayda toplamda 50-6*0 tl yakar 20 çift kuşa da değer kolay gelsin

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
EĞER BU İŞİ YAPACAKSANIZ ŞUNU HESAP ETMEYİN ACABA MASRAF NE KADAR OLUR MASRAFA BAKILMAZ BU CANLI BU ORTAMDA ÜŞÜMEYECEK MASRAFTAN KACACAKSANIZ HİÇ BAŞLAMADAN BIRAKIN YAZIK GÜNAH KUŞLARA YAĞLI RADYATÖR ALACAKSINIZ ZAMAN AYARLI ODANIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE İÇERİNİN SICAKLIĞI 15 DERECEYİ DÜŞMEYECEK ŞEKİLDE SÜREKLİ OTOMATİK ÇALIŞACAK EĞER SOĞUKTA KALIRSA KUŞLAR DİŞİLERDE YUMURTA SIKIŞMASI OLURKİ SONU ÖLÜMDÜR....BİRDE 2 GÜNDE BİR GİDİYORUM DİYORSUNUZ BU ISIYI SÜREKLİ TAKİP ETMENİZ LAZIM BEN GECEDE 5-6 SEFER GİDİYORUM YANLARINA ISIYI BIRAKIN HASTA KUŞ OLUYOR YUVADAN ATLAYAN YAVRU OLUYOR KAVGA EDEN EŞLER OLUYOR BUNLARI SABAH AKŞAM KONTROL LAZIM 2 GÜNDE HAYVANLAR TELEF OLUR...BİRAZ DAHA DÜŞÜNÜN SİZ BU İŞİ MASRAFTAN KAÇMAYIN BEN YAĞLI RADYATÖRLE ŞU ANDA EN EKONOMİK ISITMA SİSTEMİDİR 130 TL VERİYORUM....

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ayhan'a bende katılıyorum. Bazen maddi olanaksızlıklar yüzünden maalesef hobi ya da hayallerimizi askıya almamız gerekebilir. Evet isteğiniz var ilginiz süper ortam da var ama bunu karşılayacak maddi gücünüz yoksa bu işi yapmamanız daha hayırlı olur. Neticede bu iş hem kurulum aşamasında hem de idamesinde para isteyen iş. E bir de herkes istiyor ki kaliteli yavru alayım, kaliteli kuş yetiştireyim... Bu da maalesef (örn.) ekmek vermekle çeşme suyuyla ya da ucuz vitamin vermekle olmuyor. İyi iş iyi yatırım gerektirir. Bu, ilaçlarından tutun da ortam sıcaklığına kadar zincirleme her şeye bağlıdır. Yazın da kışın da ortamları uygun sıcaklıklarda olmalı beslenmesi maması ilaç takviyesi vs vs her şeyi ince planlamanız ve para akıtmanız gerek ki emeğinizin ve hayallerinizin karşılığını alasınız. Sağlıcakla kalın.

wizardry

Üyemiz
Adı
Ömer
Soyadı
Temel
Tavsiyelerinize Tskr ederim elimde bir ufo var onu denieyecem 1 ay bakalım bana ne kadar elektrik faturasi çıkaracak