Sürekli Boş Yumurta ve Kuluçka Hatası

generall07

Yeni Üyemiz
Adı
Erşan
Soyadı
Gürgen
Merhaba, 3 çift muhabbet kuşum var. Çiftlerden 2 tanesi yumurtladı. Bir tanesinin 9 yumurtası diğerinin 2 yumurtası var. Bu kuşlar hakkında sorularım olacak. Yardımcı olursanız çok sevinirim

1- 2 yumurtası olan kuşun ilk seferde 4 yumurtası vardı. 2 tanesi boş olduğu için birisini yuvadan attı diğerini de ben aldım. Dolu olan 2 yumurta şu an altında. Ama o iki yumurta da şöyle bir sorun oluştu: yuvanın tabanında ortası oyuk bir sunta parçası vardı bu ince sunta parçası sabit olmadığından yumurtaları suntanın altına kaçırmış kuş. Kaç gün böyle kaldı tam bilmiyorum zira yumurtaları çok kıskanıyor ve göstermek istemediğinden fazla da rahatsız etmemek için sık sık açmıyorum yuvayı. Bu iki yumurta soğumuşsa yavru çıkmayabilir mi? Yani yumurtaların baştan sona kadar sürekli sıcak tutulması mı lazım anne kuş tarafından?

2- 9 yumurtası olan kuşun tüm yumurtalarını biraz önce kontrol ettim ve tamamı boş. 9. yumurtayı 2 - 3 gün önce bıraktı. Garip olan şu aynı bu kuş 2 ay önce yine yumurtlamıştı ve 6 yumurtanın tamamı boştu. Bunun anlamı nedir? Erkek kısır mı? Yada başka bir sorun mu var?

Teşekkürler.

generall07

Yeni Üyemiz
Adı
Erşan
Soyadı
Gürgen
Biraz önce 2 yumurtayı kontrol ettim ve embryo ölümü gerçekleşmiş. :(

Boş yumurtalar, kısırlık hakkında ki soruma yanıt verirseniz çok sevinirim. Erkeğin kısır olduğu kanısına varmam doğru olur mu?

Sefder

Üyemiz
Adı
Sefder
Soyadı
Umudov
ben de ayni sorunu yasiyorum.Cavab veren olursa sevinirim

Mehmet guducu

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Güdücü
İyi akşamlar ben daha önce bu sorunu yaşadım fakat erkek kuşun direk kısır olduğuna karar vermek için ugrasmaniz lazım öncelikle mama kullanırken içerisine bir miktar keçi boynuzu tozu ilave edin sonra e vitamini kullanın ve tekrar deneyin bu seferde boş yumurta oluyor ise erkeği başka bir çiftin erkeğiyle değiştirin ve tekrar yumurtlamasini bekleyin her iki çiftin de yumurtlamasini bekleyin eğer 9 yumurta yapan disi yumurtaları dolu verirse ve onun eski erkeğinin yanına koyduğunuz disi boş yumurta veriyorsa erkek kusunuzun kısır olma ihtimali çok yüksektir tabi bu benim düşüncem.
    Benim kısır olan kuşu tespit etme yöntemim böyle oldu ben erkeğin 3 kere dişini değiştirdim ve sonuç alamadım erkeğine satıp kimseyi üzmek istemedim şu an bende ve yerli bir dişi ile eş sürekli Yumurta sürüyorum altlarına öyle kullanıyorum çokta güzel yavru bakıyorlar tavsiyem budur kimseyi üzmeden bu şekilde degerlendirmeni isterim tabi gerçekten kısır ise.
  Not:eğer kuşlar ciftlesiyor ve cifletmeden hemen sonra disi dışkı yapıyorsa sorun dişi olan kusunuz da bundan araştırarak öğrendim.
İnşallah yazdıklarım işinize yarar iyi akşamlar iyi formlar

Antalya ingiliz kırığı muhabbet kuşu üreticisi (1 yıl)

generall07

Yeni Üyemiz
Adı
Erşan
Soyadı
Gürgen
Verdiğiniz bilgiler ve yardımınız için teşekkür ederim Mehmet bey. Tavsiyenizi denemek isterim ama diğer çiftler iyi anlaşıyor yani onların düzenini bozmayı düşünmüyorum. Lakin yeni yetişkin bir erkek temin ederek dişi kuşu denemeyi planlıyorum.