SÜREKLİ KUSMA PROBLEMİ

Fevzi3512

Yeni Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Unlu
Hayırlı günler arkadaşlar. Hobi olarak beslediğiim muhabbet kuşumda aldığımdan beri kimi zaman artarak kimi zaman azalarak kusma problemi var . Kusma genelde başını sallayarak ve sağa sola top top aatarak oluyor kafes tellerine yapışıyor bazen salyalıda geliyor. Mama verdiğimde mesela sakal kısımları felan kırmızı kırmızı oluyor kusmadan.Arttığı zamanlar biraz halsizleşiyor ve zayıflıyor ama hareketlerinde her hangibir sıkıntı yok. Bugüne kadar farklı ilaçlarda kullandım ama bi türlü kökten çözemedim. Bu sıra yine arrttı acaba başına gelen var mı? Kuş 2014 bilezikli eşi 3 ay kadar önce öldü bir türlü eşte tutturamadım. Bazılarınızın aklına eş istediği için kusuyordur gibi bişey gelmiştir ama eş kusması değil. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim kuşun benim için manevi değeri fazla biraz :)(kullandığım ilaçlar 4 in 1 mix,ranidozele 10, ornimix, zolax ,biteral)

Fevzi3512

Yeni Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Unlu
Ustam buraya atamadim ama video yukledim youtube. https://m.youtube.com/watch?v=JMxjxsVbXW8

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Dışkı da idrar kısmının yeşil renkte olduğunu görüyorum. Sürekli kusuyor olması ile birleşince benim aklıma mantar veya iç parazit ihtimalini getiriyor.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
İç Mantar tedavisi yapılabilir suluğuna Triflucan 4-5 damla 5 gün. sonra 3 gün multivitamin, 3 günde Probiyotik hepsi hergün tazelenmeli.
Geçmiş olsun.
Tedaviye başlayınca yarım bırakmayın. 5 gün sonunda mutlaka 3 gün multivitamin 3 gün probiyotik verin. Dışkıyı gözlem altında tutun. Kusma belirtisi geçse bile dışkı size hastalığın geçip geçmediğini söyler.

Mümkünse en kısa sürede kafesi de komple dezenfekte edin.

Fevzi3512

Yeni Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Unlu
Tesekkur ederim hocam ama.bununla ayni etken.maddelere sahip.zolax i kullandim .

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Bu ilaçları kuşa peş peşe mi verdiniz? Her birinden sonra 3 er gün Multivitamin ve Probiyotik takviyesi yaptınız mı? Kullandığınız ilaçlar güçlü ilaçlar etki etmeme durumunun altında başka bir sebep olabilir.

Fevzi3512

Yeni Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Unlu
Hocam bir.kapsulu 100.ml.suya dokup onun icerisinden suluga her gun 10 ml 7 gun yapmistim baya oldu tam hatirlamiyorum.ama bu.sekildeydi galiba. Gecen gun youtube de de konusmustuk kusma icin hocam

Fevzi3512

Yeni Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Unlu
Verdim hocam multivitamin probiyotik felan ilac sirasinda iyilesme oluyor tekrarliyor sonra birde yemligin icerisi hep.soyulmus yemle dolu

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fevzi ÜNLÜ' Alıntı:
Hocam bir.kapsulu 100.ml.suya dokup onun icerisinden suluga her gun 10 ml 7 gun yapmistim baya oldu tam hatirlamiyorum.ama bu.sekildeydi galiba. Gecen gun youtube de de konusmustuk kusma icin hocam
Bu ilaç bu şekilde bir fayda vermez. 24 saatin sonunda dökülmesi gereken ilaç 7 verilirse bir etkisi olmayacaktır. 1 gün tedavi yapılmış bence.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fevzi ÜNLÜ' Alıntı:
Hocam.suyu.ilaci yeniledim her gun doktum yani
Onu demiyorum. Bir kapsül suya karıştırılıp sonra oradan hergün azar azar verilmemeli. Kapsulu 6 ya bölüp hergün su ile taze taze karılmalıydı.

Fevzi3512

Yeni Üyemiz
Adı
Fevzi
Soyadı
Unlu
Anladım hocam teşekkür ederim şuan bir veteriner arkadaşın tavsiyesiyle amoksisilin etken maddeli bi ilaç kullanıyorum .