Tavsiyenizi bekliyorum

Murat_Kaya

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kaya
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim yaklaşık üç hafta önce bir muhabbet kuşu aldım eşim ve ben çalıştığımız için yalnız kalmaması için bir arkadaş daha aldım ikisi de erkek, eğitimleri ve evcilleştirmek hakkında sormak istiyorum ayrı ayrı eğitmek mi gerekiyor yani kafesleri ayırsam üzülürler. Ne yapmalıyım? Tavsiyeler ve için teşekkür ederim

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Selamlar,

Evcilleştirme konusunda yetiştiricilik kadar çok bilmesem deneyimlemelerimde öğrendiklerim kadarıyla;

1. Teş kuş daha kolay olarak _yeterli ilgli gösterilirse_ evcilleştirilir (yani ele kola gelmesi sağlanır)
2. Kafes içinde bulunan her türlü ekipmana dahi bu kuşkar aşık olabilirler, yani önce kendinize alıştırmanız gerekir sonra yanına oyuncaklar koymanızda fayda var.
3. Evde yalnız kalması ve günde 1-2 saat ile gösterilecek ilgi evet hayvanın korkularını yenmesini sağlar ancak biran önce günün geri kalan kısmı 22-23 saat geçirdiği nesneye yönelir. (Bu nesne ayna, salıncak, çıngırak ve varsa kafes arkadaşı olacaktır)

Siz evde uçsunlar, bizden korkmasınlar ve dönüp kafeslerinde yatsın ve yem yesinler diyorsanız da
- önce kafese alıştırın. (1 ay kadar; Kafes içinde sadece ikisi bulunsun, yardımcı ekipmanları çıkarın)
- Bu bir ay içerisinde düzenli olarak aynı renkli kaplar içinde onlara beğendikleri yemleri, mamaları sunun ki tanısınlar, elinizin kolunuzun kafese girmesine alışsınlar.
- Elinizi kafes içerisinde parmağınıza alıştırmaya çalışın yavaş ve sakin hareketlerle. Onlara zarar vermediğinizi bilsinler.
- 1 ay sonra kafes kapağını açın ve evin içinde uçsunlar ve o mamalıkları kafesin dışına üzerine koyun ki gelip yine oradan yesinler.
- Sonrasında da o yemlikleri yine kafesin içerisine alın ki, bu sefer uçup gezip sonra tekrar yem için kafes içine giriş yapabilsinler.

!!! Yapılmaması gereken tek şek kuşu elinizle kavrayarak tutmak _bunu hiç sevmeler_ parmağınızı uzatın üzerine gelsinler...!!! 

tavsiyelerim bu yöndedir.

Siz sevginizi verin, onalar da size boş kalmayacaklardır.