Tek kafeste iki çift muhabbet kuşu beslenir mi ?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
S.a
En: 70 Yükseklik: 50 derinlik:33
Bu ölçülerde bir kafesim var. Bu kafese iki yuvalık takıp ikinci bir çift muhabbet daha koymayı düşünüyorum. Arayı ayırırarak 35 x 33 ölçülerinde iki parça kafes ilemi bu işi yapsam daha uygun olur (ki bu ölçü biraz dar gibi oluyor), hiç arayı ayırmasamda dört kuşda bütün alandan istifade etmesi mi uygun olur. Bu şekilde yavru alınabilir mi ?

Tecrübelerinizden istifade ederek bir karara varmak istiyorum. Bir kafes daha al derseniz yapamam, zira evdekiler razı olmaz, sorun çıkar.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
yavru alınmayacak diye bir durum yok ama büyük ihtimalle kavgalar olur en iyisi bir şekilde arayı bölmek sölediğiniz kafes ölçüleri çok ideal olmasada yeterli olacaktır hayırlı üretimler

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki diyelimki ayırmadan bir çift daha koyunca takip ederek kavga olmadığını anlasam, bu durumda sorun kalmamıştır denilebilir mi ?

Amacım kuşları daracık bir alana sıkıştırmak  yerine, geniş bir alanda rahat ettirmektir.

[Ayrıca muhabbetler doğada sürü halinde yaşayan kuşlardır, bu durumda kavga olmazsa üreme açısından belki faydası dahi olabilir, zira doğal hayatlarına bir adım daha yaklaşmış oluruz] düşüncesi mantıklıda geliyor insana, yada en azından bana.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
katlı üretim kafesleri var onları tercih edebilirsiniz.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Umut GENÇ' Alıntı:
katlı üretim kafesleri var onları tercih edebilirsiniz.

Kafesim bu. Yemliklerin yerde olması ve altındaki şeffaf fiberglass bölüm sayesinde dışarıya hiç yem kabuğu dökülmüyor. Bu sebeple evde sorun olmuyor. Çok katlı kafes olursa problem olacaktır. Bu durumda projelerimi mevcut kafes üzerinde geliştirmek durumundayım  :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşlarınızı atıp yuvalıklarınızı takın kuşları çok iyi takip etmeniz gerekiyor salmadaki tek sorun dişilerin yuva için kavga etmeleri özellikle kızışma dönedmlerinde çok iyi takip etmeniz gerekiyorsa her birisi bir yuvalığı tutarsa sıkıntı olmaz hayırlı olsun diyeyim şimdiden

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Yeni çiftim geldi. Ben aralarını tel ile ayırmaya karar verdim çiftlerin. Lakin bir arkadaşım tel değilde saç ile ayır birbirlerini görmesinler belki biri diğerinin dişisine kur yapar ve sıkıntı olur dedi.
Bu ne derece doğrudur. Saç yada tel fark eder mi, yada hangisi daha iyi olur. bu iki çift dışında odada başka kuşda olmayacak.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
o zaman ya bir kartonplak parçası kestir oraya yada sac daha ii olur birbirlerinin sesini duysunlar daha çok adapte olurlar kendi dişilerine

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Teşekkür ederim. Ustalaşana kadar sorarak haraket etmeye çalışıyorum.
Zira Hakkında bilgimizin olmadığı işi, ehline sormak kültürümüzün bir parçası.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kavga çıkması kaçınılmaz olur.  Kafes boyutları sizin için büyük görünebilir ancak 2 çift kuş için dar gelir

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
çok uygun değil . kafesin ebatları çok küçük gelir kavga ve ölüm ile biten sonuçlara rasyt gelebilirsiniz

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Sonunda bir kafes daha almayı evdekilere kabul ettirdim. iki çiftimi iki ayrı kafesde bakacağım.

Kafeslerime şu yuvalıktan ısmarladım, ölçüleri 25x20x15 şeklindeymiş. kafesin uzunluğu 70 cm. ancak yuvalığı içerden takacağım için 15 cm düşecek. Yani 55 cm olacak, buda inşallah yeterli olur ve iyi bir sonuç alırım.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
yuvalığı kafesin içine takarsan kontrol etmek ve herhangi bir sıkıntıda müdahale etmek çok zor olur yuvalıkları yandan kapılara as aksi taktirde sorun yaşaman kaçınılmaz

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Engin ERSİN' Alıntı:
yuvalığı kafesin içine takarsan kontrol etmek ve herhangi bir sıkıntıda müdahale etmek çok zor olur yuvalıkları yandan kapılara as aksi taktirde sorun yaşaman kaçınılmaz
Önceki mesajlarda kafesimin resmi mevcut, kafesin yuvalık kapısı yok. Bu nedenle tel kesmek durumundayım. Kafes zaten 70 cm, birde dıştan yuva taksam çok geniş yer kaplar, ayrıca içerden takarsam derli toplu bir görüntü olur.

Bende içerden sol üst köşeye takıp kapıya denk gelen kısımdaki telleri önden keserek yuvalığın kapı tarafını ordan 1 cm dışarı çıkarmaya karar verdim, sonuçta yuvalıksız kullanılmayacak bu kafesler.

Ancak 70 cmlik haraket alanı, 55 cm lik haraket alanına göre üretim açısından daha verimli olur derseniz o zaman tekrar düşünürüm.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Benim 40*40*40 kafesimde 2 çiftim var iki yuvalık taktım şuan birinde yavrular çıkmak üzere diğerinde yeni yumurtlamaya başladı. Kavga oluyor ama şiddetli değil her çift bir yuvayı sahiplendi diğer çift o yuvaya yaklaşmazsa sorun yok