tohum çimlendirme hakkında bir sorum var

oya

Yeni Üyemiz
Adı
oya
Soyadı
korkmaz
merhaba. çimlenmiş tohumun faydalı olduğunu duydum ve ben de kuşlarıma tohum daha doğrusu yem çimlendirdim. her zaman yedikleri yemi çimlendirdim. çok da sevdiler acaba normal kuş yemi çimlendirebilir miyim yoksa farklı bir yem veye tohum mu çimlendirilir. bir de ne sıklıkta vermeliyim bunları? teşekkürler..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
yem,buğday.mercimekve bezelye de çimlendirebilirsiniz. önemli olan bozlumamasına dikkat edin. kafes kuşlarında buğadayı yağlanma olmamaması için haftada 2-3 kere verebirilsiniz. salma kafaslerde her gün verilebilir.

araktini

Yeni Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
ÖZTÜRK
kuş yemi çimlendirilebilir.ben buğday çimlendiriyorum.severek yiyorlar.hem daha besleyivi hem de ekonomik.yeni çimlenmiş tohumun protein oranı en üst düzeyde olduğundan faydalıdır.
dikkat edilmesi gereken nokta suda bakteri oluşumunun önlenmesidir.çimlanmiş tohumu bol yıkayın.Hatta durulama suyunda bir iki damla dezenfektan kullanan üretici arkadaşlar dahi vardır.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
normal yedikleri yemi çimlendirebilirsiniz, bunun dışında buğday çimlendirebilirsiniz. Buğday çok faydalıdır, dikkat etmeniz gereken 2 konu var. Bunlardan birisi çimlendirdiğiniz tohumları mutlaka çok iyi yıkamalısınız, ikinicisi de tohumları çok fazla filizlendirmeyin. Kuşlarınıza tohumları ucları patladığı anda verin, zira o an besin kaynağının zirvede olduğu andır. Son olarak da şuna dikkat etmeniz gerek, sadece 2 günlük ihtiyacı karşılayacak kadar tohum çimlendirin ve kuşlarınıza taze olarak verin. Birkaç günden fazla bekleyen filizlenmiş tohumlar mantar türleri üretebilir (kursak mantarı gibi) ve kuşlarınıza zarar verebilir.

Kuşlarınıza çimlendirilimiş tohumları her gün verebilirsiniz - miktarını abartmamak şartı ile  :)

oya

Yeni Üyemiz
Adı
oya
Soyadı
korkmaz
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim