Üreticilerden yardım bekliyorum

fuatbc

Yeni Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
yıldırım
Merhaba arkadaslar ben bu muhabbet uretımıne cok fena sekılde kafayı taktım akvaryum balıgı uretıyorum guvercınlerım ve tavuklarım kopeklerım ordeklerım tavsanlarım var hayvan delısıyım anlıyacagınız ve urettıgım balıklardan para kazanıyorum suan bır kayıgım var ve satıp muhabbet almayı dusunuyorum yerım musaıt hep aklımda olan yerlı muhabbet uretmek ama yerlı muhabbetlerın fıyatlarına bakınca bırde ıthal kuslara bakıyorum kafamda su var ıthal anac olmaya baslamıs kuslar 12 tl ben bu kusları alsam artısı ve eksısı ne olur sızce ?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
İthal anaç kuşlar dediğiniz üreticilere zarar veriyor üstelik ithal anaç kuşlar yerlilere göre küçük ve dayanıksızdırlar. Benim size tavsiyem 5 -10 lira daha verin yerli üretimle başlayın,hemde ülkemiz üreticilerine destek olun(bu arada ben üretimden para kazanmıyorum hobi amaçlı ilgileniyorum)

fuatbc

Yeni Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
yıldırım
Ferhat HAN' Alıntı:
İthal anaç kuşlar dediğiniz üreticilere zarar veriyor üstelik ithal anaç kuşlar yerlilere göre küçük ve dayanıksızdırlar. Benim size tavsiyem 5 -10 lira daha verin yerli üretimle başlayın,hemde ülkemiz üreticilerine destek olun(bu arada ben üretimden para kazanmıyorum hobi amaçlı ilgileniyorum)
ferhat bey ben hobı amaclı degılde para kazanmak amaclı yapmayı dusunuyorum surda haklısınız yerlı alırsam ulkemdekı ınsana yararım olmus olur yarın bırgun bende urettıgımde belkı benden degılde ıthal muhabbet alanlara bende kızacagım ama bırde surası var yarı yarıya fark edıyor resmen butce olarak bakıldıgında ıthal mantıklı gelır ama buda uretıcımıza zarar verıyor bununda farkındayım bılmıyorum gercekten daha yenıyım bılıncsızım bu konuda oyuzdende uretıcılerın fıkırlerını almak ıstedım saygılar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bu işe kalkışmadan önce, öncelikle bu konu ile ilgili müfredatı okumanızı tavsiye ederim - http://www.gkgm.gov.tr/mevzuat/yonetmelik/ev_sus_hayv_uretim_satis_barinma_egitim_yonetmelik.html

Üretici olarak bu kanunda bahsedilen şartları ve gereksinimleri yerine getirebileceğinize inanıyorsanız, o zaman bu işe soyunun derim. Hatta bu konu ile ilgili forumda bir topik açtık - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,13012

Fikrinize gelince, İnanın bunu düşünen ilk kişi değilsiniz...Bu işe başlarken bende elimde hesap makinası ile başladım ama sonradan anladım ki hesap makinası yalan söylemiş  :D Yani, siz siz olun ve kesinlikle 3-5 liranın hesabını yapmayın. Unutmamanız gereken ilk şey, verimli bir üretimhane kurmanın yolu sağlıklı ve kaliteli damızlıklar edinmekten geçer. Bu iş ithal kuşlarla olacak iş değil...burada doğumuş ve yetişmiş bir damızlık kesinlikle yurtdışından gelme o 12 liralık kuşlarla kıyaslanamaz. Onlardan alıp üretseniz bile ilk yaşayacağınız sıkıntı kuşlarınızı satarken olacaktır. Yerli kuş üretenler 20den 25ten satarken siz u ufacık bünyeli kuşlarınızı 10 liraya bile alıcı bulamaz olacaksınız. Petşop işletmecilerinin ve toptancıların kucağına bu tarz satılık kuşlarla asla düşmek istemezsiniz. Sonradan hatanızı düzeltmeye kaltığınızda da sıkıntı olacak...kimse kuşlarınızı  almak istemeyecektir ve sonuç olarak zarar edeceksiniz, hem maddi, hemde okadar emeğiniz boşa gitmiş olacak.

Diğer yandan yeni müfredata gelecek olursak...merak etmeyin uygulanmaya tam olarak başlandığında bugün görebildiğiniz kuş fiyatları artık sadece anılarda kalacak. Yani 2013 ortalarına doğru 20 liraya kuşun fotoğrafını bile kimse gösteremeyecek. Sebebi, yeni müfredatla üreticiye bindirilen ekstra yükler...vergi ödemek gibi mesela. Vergi ödeyen bir üretici 35 liraya bile kuş satsa, masrafları ancak kurtarır halde olacaktır.

Bu işin önü açık ve gelecek parlak görünüyor, ancak sürüden kopup hızlı davrananlar bu işte kazananlar tarafına geçecektir.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
ithal kuş yolda bırakır sizi aldıgınıza alacagınıza bin pişman olursunuz ve sonunda üretimdende vazgecersiniz.. paranıza kıyın yerli kuş temin edin

salihburakyavas

Takipçi Üyemiz
Üstadlar açıklamaları yapmış. Bence Karar vermek İçten bile değil. Kolay gelsin  ;) .

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
HAYIRLISI OLSUN AMA BIR KAC  URETICI ABİLERİ GEZİN BAKIN FİKİR ALIN BİRE BİR  SONRA KALKISIN..

fuatbc

Yeni Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
yıldırım
herkese cok tesekkur ederım ben anlıyacagımı anladım herkese cok tesekkurler.