ustalar lütfen yardım edin

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
arkadaşlar meraba resimlerini paylaştığım yavrular bir aylık ve bir yuvaya aitçilk başta tüy yolma zannedip annesini ayırdım fakat düzelme olmasını bırak durum bu hale geldi.yuvaları tüy dolu.pbfd virüsü olmasından çok korkuyorum.şu anda 40 çiftimden 5 çiftte bu durum söz konusu fakat en belirginleri bu yavrular.ustalardan rica ediyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım.diğer çiftlerede yayılmasından çok endişeliyim.

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Kanibalizm olabilir. Depomin inceleyin.

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
kuzey bey fotoları yükleyemiyorum sitede sorun var heralde sizin bahsetttiğiniz anaçların tüy yolması galiba ama bu tüy yolma deil.yavrular bütün kanat ve kuruklarını kaybetmiş durumdalar ve vücutlarında kelleşmeler var

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Malesef foto bazı bilgisayarlarda sıkıntı oluyor.Mehmet bey gelelim sorununuza.Fotoları görmedim ancak dökülme kanat uçma tüyleri ve kuyruk tüyleriyse bu son derce bulaşıcı olan french moltun parazitsel verisyonu.Parazit tüy diplerine yerleşir tüyü adeta emip bitirir.Kuşun tüy diplerinde kanamalar olur düşen tüylerin dipleri siyahtır ve tüy sapı yarılmış olur.Kuş oldukça kaşınır.Bu iletin ana tedavisi hijyendir bu riski taşıyan çiftlerinizin folluğunun en geç 3 günde bir talaşını değiştirmelisiniz etkli bir parazit spreyi kullanmalısınız bu parazit kan bitlerinin aşırı artmasında dhada azar.Maddi durum iyise ardap spreyi yuvalık aralarına ve yavrulara sıkın olmadı perdapta makul ölçüde iş görür.Hasta yavruları asla sağlamlarla aynı kafese koymayın anında diğer yavrularında tüyleri dökülecektir müthiş hızda bulaşır.Bu yavrular tüylerini tekrar tekrar dökebilir, inatla ilaçlamaya ve hijyene devam edeceksiniz zaten bu yavruları elden çıkaramazsınız.Bunun yanında yavrulara elma sirkesi damlatılmış banyo sunup,hergün zengin içerikli hazırladığınız yumurta mamasınıda verin.Bir müddet sonra kuşlar tüyenip uçacaktır ancak eski tüy kalitesine tam anlamıyla sahip olamaybilirler genede makul ölçüde düzelirler.Bunun dışında eğer yavrular doğal kel çıkıyorsa ve kellik sırta kadar çıkmışsa genetik frençh molttur bunun hiçbir tedavisi yok çifti elden çıkarın ama bu çok nadir olur genel olarak parazit etkenli frenç molt muhabbet üreticilerinin kabusudur.Yıllar önce oldukça kafa yorduğum bi mevzuydu ana tedavi, baştan sıkı düzenli hijyenik temizlik olduığu sürece asla kanat kuyruk dökülmez.Geçmiş olsun.

Mehmet333

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
can
onur bey ilginiz için öncelikle teşekkür ediyorum.sorunlu yavrularımda kanat alt yani sırt bölgesi kel ayrıca knat ve kuruklarını tamamen dökmüş durumdalar ve kafalarındada kelleşme var.zaten bugün bulaşıcı diye o yavruları malesef itlaf ettim anne babalarınıda elden çıkardım.ben dış parazit için alltoks kullanıyorum şimdiye kadar hiç vitamin vermedim.yuvalıklarda folluk kullanmıyorum çam talaşı serpiyorum.ama bu illet bayağı canımı sıktı.moralim çok bozuk.elimde virkon s diye bir dezenfekte ilacı var kullansam olurmu hiç kullanmadım kafes ve kuşlara teması sorun olur diye korkuyorum