ustalara soruyorum!!!

sniper58

Yeni Üyemiz
Adı
EBUBEKİR
Soyadı
ÖZDEMİR
selamlar arkadaşlar benim bu kuşum 1.5 aylık civarı ilk çıkan kanat ve kuyruk tüyleri tamamalanmıştı fakat daha sonra düştüler şuanda 1 2 hafta olmasına rağmen yenileri görünmüyor ne annede nede babada nede diğer kardeşlerinde fransız tüy dökümü bulunmuyor acaba bu fransız tüy döküm hastalığımıdır yoksa farklı birşeymi bilen veya daha önce başına gelen varsa yardımcı olanlara teşekkür ederim

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Fransiz tüg dökümü geliyorum demez !

Bir bakmi$in gelmi$, ...

Gecmezde kolay kolay, ...

Anne ve Baba durmadan yavru alma eylemlerine sokulursa veya hazir olmadan bu zor ve izdirapli giri$ime tabi tutulurlarsa, kesin olarakta degil fakat kesin bir yerden af edersin patlak verir, tabiri caiz ise, ... ve bu istenilmiyen durum yavrulara yansiyor ne yazikki !

2, 3, hatda 4 veya 5 kez yavru alabilirsin hic sorun cikmadan, ... ve birden bir bakmi$in ya en ufaklara artik iyi bakamiyorlar vesayre, ... olabilir yani, ...

Tabi yavru alma sayisinin en ideali 2 ve maksimum 3 kezdir !

Hani ebeveynlerin dinlenmeleride gerek, ... yoksa sakat temelli yavrular kacinilmaz olur, ... ister istemez, ...
Anne ve Babanin cektigi eksikliklerinin faturasini yavrular ceker, ... bu ister beslenme eksiklikleri olsun, ister dinlenme eksiklikeri olsun, ... ve yok olan ve olmiyanin faturasida bu kadar agir olur, ...

Fransiz tüg dökümlü bir ku$ damizlik olarak i$e yaramaz !
Oysaki her canli soyu sürdürmeye aday olmali, ... ve bunlarin kaderi böylelikle adeta sanki kömürle yazilmi$ diyebiliriz, ... ne yazikki, ...

Beslenbilir cinsten tabi, ve tek güzel yani, düzgün ucamadigindan en azindan kolay kolay kaybolamazda kacamazda, ... fare gibi gezinir durur, adida ku$ olur, ...

Güle güle besleyin yinede, cünkü ya$amak onunda hakkidir !!!
Hastaya bakmakta sevaptir, imtihandir, ...

Kuscu - Murat

sniper58

Yeni Üyemiz
Adı
EBUBEKİR
Soyadı
ÖZDEMİR
murat kardeşim kuşların üçüncü ağız yavrularından bu yavru .Ben kuşlarıma elimden geldiğince özen gösterir bakarım dinlendirilmesi gerektiğindede dinlendirmeyi bilirim fakat bu yavrunun annesi daha yavrular yuvadayken yeniden yumurtladı ve dinlendirme ihtimalimi ortadan kaldırdı.Tavsiyelerin için teşekkür ederim Allah muhafaza  faydalanamıyorum diye bir canlıyı dışlamam yada ihml etmem söz konusu bile olamaz .Ne bileyim kuşlardan biri hastalansa bişey olsa çocuklarım hastalanmış gibi üzülüyorum.İnşaallah fransız tüy dökümü değildir bu durum zira eş tutmak ve üremek her canlının hakkı

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kusursuzda baksaniz her$ey olabilir, ...

Bu benim icinde geceri !

Hani icinde ne varsa o cikar gün yüzüne, ... her$eyde oldugu gibi, ...

Onu demek istedim, ...

Gecmi$ olsun, ...

( Ku$ saglikli olacakki orasi burasida saglam olsun ve ciksin, ... etide butuda, ... saglikli cilt olacakki saglikli tüg cikabilsin, ... )

...

Gecmi$ olsun, ne diyek, ...

sniper58

Yeni Üyemiz
Adı
EBUBEKİR
Soyadı
ÖZDEMİR
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
bu hastalık french moulth değil,bu konuyu daha once dile getirmistik.. bu linktlen inceleyebilirsiniz..
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php?topic=29582.msg337034#msg337034
behzat bey verdiğiniz linkteki yazıları baştan sona okudum çokta faydalandım yeni şeyler öğrendim teşekkür ederim. Verilen tavsiyelerden benim kuşumun durumuna uyanları tatbik ederim.Havalandırma temizlik gibi genel konular zaten her üretici ve hobicinin dikkat etmesi gereken konulardır diye düşünüyorum.

sniper58

Yeni Üyemiz
Adı
EBUBEKİR
Soyadı
ÖZDEMİR
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Kusursuzda baksaniz her$ey olabilir, ...

Bu benim icinde geceri !

Hani icinde ne varsa o cikar gün yüzüne, ... her$eyde oldugu gibi, ...

Onu demek istedim, ...

Gecmi$ olsun, ...

( Ku$ saglikli olacakki orasi burasida saglam olsun ve ciksin, ... etide butuda, ... saglikli cilt olacakki saglikli tüg cikabilsin, ... )

...

Gecmi$ olsun, ne diyek, ...
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ebubekir ÖZDEMİR' Alıntı:
behzat bey verdiğiniz linkteki yazıları baştan sona okudum çokta faydalandım yeni şeyler öğrendim teşekkür ederim. Verilen tavsiyelerden benim kuşumun durumuna uyanları tatbik ederim.Havalandırma temizlik gibi genel konular zaten her üretici ve hobicinin dikkat etmesi gereken konulardır diye düşünüyorum.
ben tsk ederim,kanadı kuyrugu dokulenlerin bazıları cıkmıyor,ama damızlıklara uygun ve yazılan bakımlar eksiksiz yapıldıgı taktirde, zamanla bu problem ortadan kalkıyor..