uzun süre sonra yuvaya girmeye başladı.. tavsiyeleriniz lütfen

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
Merhaba,

hatırlayan ustalarımız olacaktır,

yaklaşık 9 aydan beri birlikte olan 1 çift kuşlarımın çiftleşme eğilimi göstermemesinden yakınıyordum.

bi abinin tavsiyesiyle yuvaya SAHTE YUMURTA koydum, şimdi 10 günden beri dişi kuş yuvaya girip çıkmaya başladı ( bu bile büyük başarı benim için  smileki )
içeride uzun süre kalmıyor ama sürekli girip çıkıyor yuvada vakit geçirmeye çalışıyor.
ama geceleri girmiyor hiç.

uzun süreden beri yanlarına sadece yem ve su için yaklaşıyorum,
kalamar kemiği ve gaga taşları var.

şimdilik dişi kuş yumurtlasada boş çıkacağını sanıyorum çünkü
erkek kuş halen dişinin yanına kur yaparak yaklaştığında dişi kovuyor yanından, ama buna rağmen kur devam ediyor kafesin telinden tüneğe doğru uzanıp uzaktan yem kusmaya çalışıyor dişiye.  BU DURUM DİŞİ YUMURTLAMAYA YAKIN DÜZELİRMİ ? BİR SÜRE SONRA YANINA SOKULMASINA İZİN VERİRMİ ERKEĞİN?

tünekte yan yana geldiklerinde erkek kuşun ayak atma girişimini hiç görmedim,
bu çiftleşme için önemli bir belirtimidir, YANİ BUNU YAPMAYA ÇALIŞMAYAN ERKEK KUŞ ACEMİDİR VE ÇİFTLEŞEMEZMİ. ?

son olarak sahte yumurtalar yuvada ne zamana kadar kalmalı bi sıkıntısı olurmu.?

tavsiyelerinizi bekliyorum..
selametle.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Dişi kuş yuvaya alıştıysa yumurtayı alın. çiftler arasında kavga yoksa ikiside kızışınca çiftleşme gerçekleşir yuvaya girip çıkması dişinin yavaş yavaş kızıştığını göstermektedir 9 ay sabretmişsiniz bıraz daha sabredin kuşları rahatsız etmeyin gerisi onlara kalmış :D

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Dişi kuş yuvaya alıştıysa yumurtayı alın. çiftler arasında kavga yoksa ikiside kızışınca çiftleşme gerçekleşir yuvaya girip çıkması dişinin yavaş yavaş kızıştığını göstermektedir 9 ay sabretmişsiniz bıraz daha sabredin kuşları rahatsız etmeyin gerisi onlara kalmış :D