vitaform kullanımı miktarı ve ne zaman kullanılması

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Çok kızgın olan bir dişi kuşum vardı. Neredeyse 1 sene yuvalıkla ilgilendi, yer hazırladı, yattı vs. Sonuçta yumurta yapmadı. Bu durum için bana vitaform önermişlerdi ama antibiyotik olduğunu bilmiyordum aldığımda içeriğini okurken ''ilaç kullanımından itibaren 14 gün içinde kullanılan hayvanın eti ve yumurtası tüketilmemelidir.'' diye bir uyarı gördüm ve kullanmaktan vazgeçtim. Aldığım gibi duruyor ilaç. Esasında vitamin ve kondisyon takviyesi ama aynı zamanda kuşun üreme sistemine etki eden bir antibiyotik.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Cihan Vitaform faydasını gördüm diyen var görmedim diyen var ortada kalmış bi konu ben 15 günde 1 veriyorum doğrumu yanlışmı bende bilmiyorum  :)

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Ben yumurta tıkanmasına iyi geldiğini ve yumurta oluşumunu kolaylaştırdığını duymuştum. Kullanımı içinde 5-7 gün arası günlük 5-6 saat sulukta kalacak şekilde verilmesi gerektiğini.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
cihan aytan' Alıntı:
hastalık olmadıkça vitaform vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum işin aslı .....
Birde ben yeni  yetişen ve eşe atılma zamanı yaklaşan kuşlara 3 gün sularında veriyorum...(2,5 lt suya 1 çay kaşığı)

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Selamlar.Vitafrom kızıştırma ağırlı programlarda kullanıyorum haftada 3 defa.Kolay yumurta oluşmasında ve dişinin rahat yumurta bırakmasında yardımcı oluyo.2,5 litreye 1 Çay kaşığı şeklinde kuşlarıma veriyorum

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bende kendi doğrumu paylaşıyım
ilk yumurtasını yapacak kuşa eşleşmesine yakın vermeye başlıyorum kuşta yumurta tıkanması gibi olumsuzlukları engelliyor ilk kuluçkadan sonra kesiyorum eğer sürekli verirsen kuş çok fazla yumurta yapıyor ama içi boş bol bol yumurtan oluyor
sadece ilk kulşuçka için kullanıyorum sonra vermeyi kesiyorum