YARDIM ACİL LÜTFEN

Adı
kaan nedim
Soyadı
bayraktaroğlu
Anne ve baba toplam 4 yavrusunun içinden 1 tanesini döverek yuvalıktan atmışlar.her tarafı kan içinde annede baba da özellikle yavru çok kötü halde.ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama neden böyle yapıyor diğer yavrularına da aynısını yapar mı ?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
öncelikle geçmiş olsun yavrular büyüdüğünde anne babası yeni yavrular yapmak için büyüyen yavruları sürekli döver bu yavruyu başka bir kafese alın

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
döven hangisi ise onu başka kafese alın diğeri kalan yavrulara bakacaktır yoksa diğerlerinede zarar verir

Adı
kaan nedim
Soyadı
bayraktaroğlu
Tüm yanıtlara teşekkürler.Evet ilk yavruyu dövmüşler.Fakat yavru yuvadan atlamış halbuki daha çok erken fakat yaramazlık yapmış ve şuan ne su ne yem hiç bir kuşta bakmıyor.Diğer yavruları beslemeye devam ediyorlar.Fakat yuvadan atladıklarında tekrar döverler mi ?
Not:kuşlarda kızgınlık belirtisi yok.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
ben bu durumda erkekle yuvadan atlayanı ayırıyorum, kafes tabanına da yem koyuyorum, erkek hem yavruyu besliyor hem de yem kırmayı öğretiyor...

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
yuvadan ayırdığın yavruyu ara sıra anne babasının olduğu bir kafese koy veya baba ile yavruyu ayrı bir kafeste gözetim altında yem vermesi ne yardımcı ol kafesin dibine yem kabı koydikkat et yavru açlıktan ölmesin..

Adı
kaan nedim
Soyadı
bayraktaroğlu
Bu gidişle ölücek gözünü bile açmıyor.babası beslemeye çalıştığında hemen kaçıyor.en ufak şeye çok büyük tepkiler verir oldu..

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Öyleyse gözetimin altında kuşu kafese tekrar koy, anne ve babanın yem vermesini sağla, ayrıca yavru kuşu babası ile birlikte ayrı kafeste bırak önlerine bolca yem koy.eskisi gibi dövmüyolarsa kendi kafesinde de durabilir.erkek kuşun evin içerisinde serbest dolaşmaya alışmışsa dışarıda yavruya daha çok bakarlar. Olmadı en son çare YouTube de videoları var.hasta ve yavru kuşa yem verme videoları.onları deneyebilirsiniz.

Adı
kaan nedim
Soyadı
bayraktaroğlu
İlgi alakan için teşekkür ederim.Bu sabah dişinin diğer yavruyu dövmesine şahit olduk çok az yara ile kurtaardık yavruyu.dişiyi başka kafese ayırdım.yaklaşık 8-9 gün sonra yem kırmaya başlıycak 3 yavruya baba bakabilir mi sizce?

Adı
kaan nedim
Soyadı
bayraktaroğlu
Arkadaşlar yavruyu kendim beslemeliyim ve acilen yapmalıyım bunu.nasıl bir mama hazırlamalıyım?lütfen çok acil

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Dişinin dövdüğü 2 yavruyu ve baba kuşu başka kafese koy. Küçük olan yavrularlar da anneyi birlikte bırak.anne küçük yavrulara.babada büyük yavrulara bakar.
Ayrıca sana YouTube de yavru ve hasta kuşların nasıl beslenecegi ile ilgili bir video linki atacanbunun gibi besleyebilirsin.bisiklet sibop lastiği ve serum bulman lazım.ve kuşların önüne mama yapıp koy sürekli.yumurta haşla.havuç rendele koy.
https://www.youtube.com/watch?v=TOUGn6wo7-I&feature=youtube_gdata_player

BULENT KIZILCIK

Üyemiz
Arkadaşım benim dişide bir yavruyu fena hırpaladı. annem almış elinden. şimdi dişiyi başka kafese koydum. baba 3 yavruya tek başına bakıyor maşallah.