YARDIM (IRK)(CİNSİYET) VE (YAŞ) SIKINTISI_????

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bir çift harika zebra ispinozunuz olmuş...Hayırlı olsun, güle-güle besleyin. Irkı klasik zebra ispinozudur. Yaşları hakkında kesin tahmin yapmak zor ama üreme yaşına çoktan erişmişler. Bir yuvalık ve biraz yuva ipi kafeslerine takın, ilk yumurtaların gelmesi uzun sürmez. Üretimi çok kolay olan bir türdür. Yuvalık takılı olduğu sürece siz istemeseniz de ürerler...o derece  :)

tekrar hayırlı olsun.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yalnız kafes dikkatimi çekti de...bu bir kanarya ötüm kafesidir (saka için de kullanılır). Bu kafesde ispinozları üretmeniz ve barındırmanız zor olur. Onlara yeni bir kafes alın, örneğin 3 yemlikli suriye kafesi tabir edilen kafes ideal olacaktır (resime bakın). Yuvalık olarak kanarya dış yuvalığı kullanırsanız hem kuşların konforu, hemde yuvalığı kolay temizleme açısından iyi olur. Bu yuvalıktan bulamazsanız, sepet yuvalık kullanabilirsiniz (resimlere bakın).

Kafes resimi

Kanarya dış yuvalığı resimi

Sepet yuvalık resimi (finch yuvalığı)

Yuva İpi resimi

ozgur1

Takipçi Üyemiz
günay bey ilginiz için çok teşekkür ederim ama kafes koyucak yerim yok şuan çift haneli kafesimin bi hanesi boş oraya koysam olurmu acaba akıllı yemliktende yem yiğebilirlermi sadece fikir edinmek istedim...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Özgür PARMAKLI' Alıntı:
günay bey ilginiz için çok teşekkür ederim ama kafes koyucak yerim yok şuan çift haneli kafesimin bi hanesi boş oraya koysam olurmu acaba akıllı yemliktende yem yiğebilirlermi sadece fikir edinmek istedim...
Olur, çiftahanenin bir bölümünü kullansanız da olur. Yalnız orta bölmesini kalın bir karton veya pvc gibi bir malzeme ile kapatırsanız yan taraftaki kuşları da rahatsız etmemiş olursunuz. Zebralara  Akıllı Yemlik takmak pek akıllıca bir iş olmaz sanırım...ben denedim, yemliği yuva zannedip oraya yumurtlamışlartdı  :D Ama isterseniz siz bir deneyin...olmazsa normal mamalık takıp içine yem koyarsınız...o şekilde de olur.

kanarya dış yuvalık kullanmaya karar verirseniz, yuvalığı biraz yapay yeşilliklerle (çiçekçilerde ve hobi marketlerde satılır) kapatıp kuşlara mahramiyet de sağlayabilirsiniz. Hem doğal bir görünüm oluşur hem kuşlar bu duruma çok memnun olurlar. Umarım bu bilgiler faydalı olur. Referans için bendeki yuvalıklardan birkaç resim ekliyorum.

ozgur1

Takipçi Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Olur, çiftahanenin bir bölümünü kullansanız da olur. Yalnız orta bölmesini kalın bir karton veya pvc gibi bir malzeme ile kapatırsanız yan taraftaki kuşları da rahatsız etmemiş olursunuz. Zebralara  Akıllı Yemlik takmak pek akıllıca bir iş olmaz sanırım...ben denedim, yemliği yuva zannedip oraya yumurtlamışlartdı  :D Ama isterseniz siz bir deneyin...olmazsa normal mamalık takıp içine yem koyarsınız...o şekilde de olur.
yem olarak ince yem yerlermi yoksa ayrı bi yedikleri yemmi var bunlkarın inanın hiçbir bilgim yok...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Özgür PARMAKLI' Alıntı:
yem olarak ince yem yerlermi yoksa ayrı bi yedikleri yemmi var bunlkarın inanın hiçbir bilgim yok...
Yem olarak normal karışık muhabbet kuşu yemi yerler...bendekiler ak darı (kum darı) yemini daha çok tüketiyor. Onun dışında dilerseniz hazır karıştırılmış Finch Yemi de alıp verebilirsiniz...petşoplarda ve yem toptancılarında satılıyor, örneğin Versele Laga markalı Finch Yemi harikadır.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Yem olarak normal karışık muhabbet kuşu yemi yerler...bendekiler ak darı (kum darı) yemini daha çok tüketiyor. Onun dışında dilerseniz hazır karıştırılmış Finch Yemi de alıp verebilirsiniz...petşoplarda ve yem toptancılarında satılıyor, örneğin Versele Laga markalı Finch Yemi harikadır.
günay abime katılıyorum