Yardım (Kuluçka Hakkında)

nowaroma

Üyemiz
Adı
Aykut
Soyadı
YAYICI
      Herkese Merhabalar...
      Aylardır beklediğim bir çiftimden 1 Haziran itibariyle ilk yumurtayı aldım. 3 Haziranda ise 2. yumurtayı görmüştüm ki 1. yumurtanın kırıldığını farkettim. Daha sonra 2. yumurtanında çıktığı gün erkek kuş tarafından kırıldığını farkettim.
      Sizce ne yapmalıyım? Yumurtlama devam edecek. Erkeği ayırmalı mıyım? Çifti bozmalı mıyım.? Bir de bu dişi kuşuma eğer erkeği ayırırsam başka bir erkek ile ne zaman çift yapmam uygun olur?
      Görüş ve önerileriniz için şimdidem teşşekkür ederim.

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
Kafesinizde kalamar kemiği var mı? Eğer yok ise koymalısınız.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Aykut YAYICI' Alıntı:
      Herkese Merhabalar...
      Aylardır beklediğim bir çiftimden 1 Haziran itibariyle ilk yumurtayı aldım. 3 Haziranda ise 2. yumurtayı görmüştüm ki 1. yumurtanın kırıldığını farkettim. Daha sonra 2. yumurtanında çıktığı gün erkek kuş tarafından kırıldığını farkettim.
      Sizce ne yapmalıyım? Yumurtlama devam edecek. Erkeği ayırmalı mıyım? Çifti bozmalı mıyım.? Bir de bu dişi kuşuma eğer erkeği ayırırsam başka bir erkek ile ne zaman çift yapmam uygun olur?
      Görüş ve önerileriniz için şimdidem teşşekkür ederim.
Kuşların ilk kuluçkalıkları oldugundan bazı acemilikleri olabilir, kuşları rahat bırakın  fazla rahatsız etmeyin, numaralandırmayıda şimdilik bırakın, çiftleri de ayırmayın, yeniden yumurtlayacaktır...Erkek ikinci kuluçkada da yumurtaları kırarsa ozaman erkegi değiştirirsiniz...

nowaroma

Üyemiz
Adı
Aykut
Soyadı
YAYICI
bu çiftim hakkındaki son durumu paylaşayım. 5 haziranda erkek 3. yumurtayı da kırınca 1 günlüğüne erkeği ayırdım baktım birbirlerine ötiyorlar tekrar yerine koydum. yuvalığı değiştirdim. yumurtlama süreci devam etti şu an 6 yumurta var şükür kırma olayı sona erdi. 7. yani aslında 10. yumurta da yarın düşer. maşallah ilk kuluçka için süper bir durum. bakalım yavruları da görürüz inşallah.

erha1907

Takipçi Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
yücel
ALLAH gönlünüze göre versin inş. Yavrularıda sağsalim almanız dileğiyle...

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
maşallah inşallah tüm yumurtalardan yavru alırsınız

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kuşları rahatsız ettiğiniz için kırmıştır büyük ihtimal kuşları rahatsız etmeyin