yardım lütfen...

murat07

Yeni Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TAN
arkadaşlar ocak ayı gibi bir erkek muhabbet almıştım.. şubat mart gibi yanına bir dişi koydum... ağustos ayına kadar sorun yoktu... birbirlerini kaşıyorlardı... gagalaşıyorlardı... ancak bir haftadır sürekli kavga ediyorlar... ben çiftleşirler diye bakarken kavgaları arttı... dişi kuş erkeğe göre biraz iri.. bunun nedeni ırkmı yoksa yağlanmamı bilmiyorum... kavgaları artınca bende ikisini ayrı kafeslere koydum... kafesleride yan yana koydum... aralarında 30cm mesafe var kafeslerin... şimdide özellikle dişi olan beyaz sürekli öbür kafese geçmek istercesine hareketleri var... kafes içerisinde çok hareketli... birleştirirsem kavga etmelerinden korkuyorum... ne yapmalıyım... yardımcı olurmusunuz..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Selam Murat bey, buna benzer davranışlar birçok nedenden olabilir, ama anlattıklarınızdan yola çıkarak muhtemelen kızışmalarından kaynaklanıyordur. Kuşları ayırmanız isabetli olmuş, brakın birkaç gün ayrı kalsınlar. Bu arada erkeğin olduğu kafese bir yuvalık takın ve yuvalığın içine biraz talaş ekleyin. 4-5 gün sonra dişiyi kafesinden alıp erkeğin bulunduğu kafese salın. Ayrı kalmaları erkeğin kafesini ve yuvayı benimsemesini sağlar ve otoriter hale gelir...bu şekilde dişi iri olmasına rağmen, sonradan erkeğin üzerine otorite kurmaya kalkışmayacaktır. Ayrı kaldıkları süre boyunca sularına bir miktar multivitamin verin, bu onları sakinleştirir.