- Yardım - MUHABBET KUŞUMA EŞ ALDIM - Yardım -

ek9966

Üyemiz
Adı
Eren
Soyadı
Kaplan
merhabalar. 9 aylık muhabbet kuşuma bugün eş aldım.

eş seçmesi için kuşu diğer kuşların arasına koymayı teklif ettim ama pet shop sahibi senin kuşun bunlara göre küçük, döverler dedi ve 3-4 aylık bir dişi koydu benim kafese. 10-15 dk gözledim kuşları bir kaç defa öpüştüler. olumsuz bir durum olduğunda değiştirmek şartıyla aldım bu dişiyi.

gün boyu kafeste hiçbir hareketliklik olmadı. çiftleşmelerinden bahsetmiyorum yani kuşlar alışmadılar. sizce eş olabilirler mi ? ayrıca 1-2 ay sonra yavru verebileceğini söyledi pet shop böyle birşey mümkün mü ?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
bir süre daha kuşları gözlemleyin alacağınız sonuca göre dişiyi değiştirme ihtiyacı duyulabilir.
Petshop sorumlusu doğru söylemiş eğer eş tutarlarsa 2 aya kadar çiftleşme olgunluğuna erişir yeni kuşunuz, ama şöyle birşey var ben kuşların en az 8-10 aylık olmadan çiftleştirilmelerini doğru görmüyorum. Petshop sahipleri kâr amaçlı bu işi yaptıkları için kuşları erken yaşta çiftleştiriyorlar ama şahsi olarak evde yetiştireceğiniz kuşları en az 8 aylık olsun sonra yuvayı takıp çiftleşmelerine izin verebilirsiniz.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
sizin kuş 9 aylık kızışmış bir kuştur petshop normal yavru verdiyse en fazla 35-40 günlük bir yavru vermiştir ki eğer böyleyse en az 6 ay daha beklemeniz lazım yalnız eğer damızlık 8-9  aylık kuş  verdiyse yavru elde etmeniz mümkün  yavru almak dişye bağlı..............