Yardim

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Arkadaşlar çiftimden birinin erkegi öldü ve suan dişi kulucka yatmaya basladı ılk yumurtası kızıskın yumurtası olabılır suan dısı tek basına yatıyor yanında erkek yok sızce napmam gerek

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Sabah ta bu konuyu görmüştüm hatta tam yazıyordum ama başımdan geçmedi böyle bir olay yanlış bilgilendirmememk için yazmadım ama şöyle düşünüyorum kuşlarınızn çiftleştigini gördünü mü hiç kızgın lık yumurtası oldugunu neden anladınız erkek kusunuz için üzgünüm eger yumurtadolu çıkarsa rahatlıkla bakıcagını umuyorum dişi ilk bir afallar herhalde ama bakar yani .. dişinin yanına şimdilik erkek almayın .... Yumurta boş kızgınlık yumurtası ise 6 gün sonra belli olur  yanına isterseniz erkek alabilirsinz ama eş tutmaları için ayrı kafeslere koyun :)

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Bilmiyorum İş hali sabah cıkıp aksam gırdıgım ıcın cıflestıklerını gormedım kızıskın yumurtası olabılır cunkı ılk yumurtası dısının

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Burak AKKUŞ' Alıntı:
Bilmiyorum İş hali sabah cıkıp aksam gırdıgım ıcın cıflestıklerını gormedım kızıskın yumurtası olabılır cunkı ılk yumurtası dısının
ozman bir 6-7 gün bkliyim dişi kafeste yemlenirken sizde sakince yumurtayı kontrol edersiniz eger damrlanma varsa doludur ışık ile kontrolden bahsediyorum . :) Zaten yumurtlamaya devam ederse kızgınlık yumartası değildir ..

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
dışı yumurtladıgında 20 25 gün yuvalıktan cok az cıkar . genelde erkek kuş besler yumurtaya oturması için . erkek olmadıgı için dışı beslenmediği için oturmayabilir ama oturabilirde çpk küçük bir ihtimal beklemek lazım eğer kuşu sürekli yuvalıkta görüyor ve sadece 15 20 dk dışarda kalıyorsa sabredin hiç elleşmeyin bakabilir ama pek sanmıyorum . Şimdilik eş almanız yumurtaya kesin oturmamasına sebep olur kavga bile edebilirler . erkek kuş alacaksanızda dışı kuşu götürün alacagınız yere hangi erkegi beyenecegini gözlemleyin . öyle bir imkanınız yoksa alacagınız erkegin diger kuşa benzemesine özen gösterin daha kolay alışmasını sağlayacaktır kendi sansı fikrimdir bu . Ve alacagınız kuşuda hemen aynı kafese atmayın. kuşları koyacagınız kafese erkek kuşu bırak bir diger kafesede dişiyi birbirlerini görecek sekilde 1 hafta kadar bekletin sonra erkeğin oldugu kafese kuşları atabilirsin .  Kuşun için özgünüm Selametle

Arkadaşımızın dediği gibi damarlanma 6 7 gün içinde oluşmaz oturuyorsa bekle hiç elleşme sen 12 15 gün sonra kontrol et .

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Bugğn veya yarın yumurtlamazsa bilki kızgınlık yumurtasıdır o. Çiftleştiyse ve yumurtanın devamı gelirse dişiye 2 yumurta bırakırsın 2 yavruya kolayca bakar. Yumurtanın devamı gelmezse at çöpe gitsin o tek yumurtayı.

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Arkadaşlar ben yanlıs anlatıyorum garıba suan yumurta yok dısıde ama yatıyor ben bugun yuvalıgı kapattım suanda yerden yatıyor kafes icinde

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Şuan pvcde yuvalıgın onune follugu koydum ama o halen gırme pesınde kanatları dusuk ama

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Ben sizin dediğiniz şuanları anladım dişi de yumurta yok ama yuvalıkta yatıor doğrumu eger dogruysa bun da bişi yok ama yuvalığı çıkartıp kuş hala yerde yatıyorsa garip ve kuşun kanadı yere doğru düşük beli kambur bir şekilde çıkık ise kuşun içinde yumurta var demek ama bunun çok net bir şekilde anşasılması için foto. koyabilirseniz daha net olur

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
evet suan  ben kapattım zaten kus suan yuvalıga gırmeye ugrasıyor

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Bırak girsin.
Bendeki dişi 3 aydır giriyor yuvalığa, orada yatıp uyuyor, kafasına göre çıkıyor. Kendisini güvende hisediyor demek ki. Engelleme yuvay girmesini.

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Kuş sureklı orda yatiyor yumurtaya hazırlıyor kendını ama esı yok buna kusu yoruyor ondan kapaatım en kısa zamanda es alıcam ztn

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Burak AKKUŞ' Alıntı:
Kuş sureklı orda yatiyor yumurtaya hazırlıyor kendını ama esı yok buna kusu yoruyor ondan kapaatım en kısa zamanda es alıcam ztn
şimdilik yuva taklı kalsın kuşun ne olur olmaz belli yumurta vardır  zebil olmasın haa emnsen abi yumurta yok diye yine tak yuvalıgı en azında soğumasın yuvalıktan .. ;)