YARDIM

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
arkadaslar, bugün kendime 3 tane jumbo aldim... hepsini ayri bi kafese koydum, kafesde 4 jumbom var! 2 erkek 2 disi, sorun ise;

bir disi baya agresif gibi geldi gözüme... yanina kimseyi yaklastirmiyo; eve yeni geldiginden dolayimidir? yoksa ese gelmez bi tipin habercisimidir?

2. soru:

disiler ne zaman kizisir? bunu nerden anlariz?

tesekkurler

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
dişiler genel olarak agresif olur fakat iki tür huylu dişi muhabbet var bence biri dışardan onu korkutan birşey olana kadar yerine mıhlanmış gibi sakin durur arada bir kuş seslerine öter.eşinden yem ister.yavru mevzusuna gelince ilk yavrularında hemen stresten tuhaf tehlikeli şeyler yapabilir yavru yada yumurtalara,ikinci tip çok hareketlidir. konuşturulacak kuş gibi hop zıp yerinde durmaz.kafese elini sokturmaz hart hurt girişir.başka kuşları kıskanır. erkek kuşun yanına atsan geldiği gibi kafesi sahiplenip anasından doğduğuna pişman eder. tüyünü yolar döver. hem yem ister hem onu besler.tüylerini didikler gibi karıştırıp korkutur.beğenmezse yamultur.bu ikinci tip yavru zamanı da birinci tip gibi davranabilir.yavrularını dövebilir.bazen davranmaz belli olmaz.bu tipe erkeğinin beslediğini görünce hemen yavrulukla tanıştırmak lazım ki dikkatini başka yöne çekmek lazım yoksa olan erkeğe olur.doğuştan cazgırdır böyle tipler :D :D :D :D :D

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
henüz bi yavrulama fln söz konusu degil, cok agresifler kafesin icinde... sabah kalkinca birini ölü bulmaktan korkuyorum... simdilik papaganin getir-götür kafesini 3. kafes olarak kullanip kuslari ayirdim, bakalim yarin seyredicem.. belki yarin iyi anlasirlar...
su anlik izlenimlerim, o agresif olan disi hala agresif.. yanindaki erkege ragmen, anlasamiyolar, digeri ise, baya bi sakin erkek disi sakin sakin tünekte tünüyolar... sonlari hayirli olsun insallah=)