Yardım

medmen

Yeni Üyemiz
Adı
MUSA
Soyadı
KESKIN
Merhabalar,

Öncelikle mübarek ramazan bayramınız kutlu olsun :). Muhabbet kuşu konusunda bu kadar destek bulabileceğimi açıkçası düşünmemiştim. Kardeşim bir heves 2 tane muhabbet kuşu aldı. Fotoğraflarını aşağıda gönderiyorum cinsiyetlerini bilmiyorum cinsiyetlerini nasıl anlarım veya siz söyleyebilirmisiniz :) ikinci bir husus kuşçu deeplix marka vitamin ve ishal ilacı vermiş. Bu kuşların ishal olduklarını nasıl anlayabilirim. Vitamini neye göre vermeliyim. Kuşlar kaç aylıktır yavrulamaya başlayabilirlermi? Bize alışmaları vakit alacaktır eminim daha 1 haftalık kuşlar alışması için birşeyler yapmalımıyım? gibi aklımda birsürü soru işareti var. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
MRB MEDMEN (BEY) SANIRIM ÖNCELİKLE KENDİNİZİ TANIRTIRSANIZ VE KULLANICI İSMİNİZİ AD VE SOYADINIZ İLE DEĞİŞTİRİRSENİZ SİZE DAHA İYİ YARDIMCI OLACAKTIR ARKADAŞLAR İYİ BAYRAMLAR ANLAYIŞINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİZ

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
arkadaşım  seninde ramazan bayramın kutlu olsun.yeşil kuşunuz dişi diğeri erkek.kuşlrınızın maşallağı var bir sağlık problemi varmış gibi görünmüyorlar(fotalardan anlaşıldığı kadarıyla)ishal kuşlar keyifsiz olu tüylerini kabartır,iştahı kesilir,popo kısmına dığka yapışması olur.vitaminlere gelince elinden geldiği kadar kuşlarının vitamin ihtiyacnı sağlıklı beslenmeyle gidermelisin. hememn hemen heppimiz kuşlarımıza vitamin takviyesi yapıyoruz.ben haftada bir gün evit-s veriyorum.kuşlarımızı 6 aylıktan önce eşe atmamalıyız mümkünse salma tipi kafeslerde üreme dönemine girene kadar bakılmalı. muhabbet kuşları cana yakın kuşlardır fakat eş olduklarında insanlarla ilgilenmez eşleriyle ilgilenirler o yüzden alıştırman çok zor.

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
ayrıca orçun arkadaşım önemli bir konuya değinmiş.site kurallarına uyarsanız çok daha iyi cevaplar alırsınız.

medmen

Yeni Üyemiz
Adı
MUSA
Soyadı
KESKIN
teşekkürler can abi,

sitenin acemisi olarak hatamı hemen düzelttim kusuruma bakmayın :). Kuşların kaç aylık olduğunu nasıl anlayabilirim? Birde afacan abi mama dedi neyi severler neye göre mama hazırlamalıyım forumda baktım havuç, etimek, yumurta var bunlardan ne kadar harmanlamalıyım ne kadar kuşlara vermeliyim? Yeme kanarya yemi takviyesi yapmam söylendi bunu yapıyım mı?  Vitamini haftada 1 güne indirgiyorum. Birde gene afacan abi kafesi değiştir dedi buna gerek varmı gerek varsa nasıl bir kafes tercih etmeliyim?

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
musa kardeşim sitede ne kadar vakit geçirir forumu iyi incelersen kuşlarına o kadar iyi bakarsın.muhabbet kuşları için satılan karışık yemler var ben kanarya yemini sadece yavru büyüten kuşlarıma veriyorum.mamaya gelince yavru bakan kuşlara hergün diğer kuşlarımıza haftada iki defa mama vermemiz yeterli.kıvamını mamayı nemlendirecek şekilde havuç ve yumurta kullanıyoruz sen isteğe bağlı olarak istediğin şekilde yapa bilirsin.beslenme bölümünde istemediğin kadar mama tarifi var.kafes ne kadar geniş olursa kuşların okadar rahat edeceklerdir.bu site sayesinde çoğumuz çok şey öğrendik ve hala öğreniyoruz. sana tavsiyem üşenmeden her konuyu okuman.

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
kuşların eşli olursa alıştırman imkansız gibi bişey tek olması şart.kuşlar sağlıklı görünüyor ama deep in ilaçlarını kullanmanı tavsiye etmem tabiri cayizse en kötü en ucuz ne olduğu belli olmayan ilaçlar.vitamin olarak süper vit veya avi vit kullan bunlar piyasada bulunan iyi vitaminler .hemen neden ishal ilacı aldığını anlamış değilim ???? hayrını görürsün inşallah ..

medmen

Yeni Üyemiz
Adı
MUSA
Soyadı
KESKIN
Kuşçunun gazabına uğradım sanırım adam boyuna bişeyler satıyo bende yararlı olur diye alıyorum. Deep ilacınıda kuşçu verdi forumlarda okuduğum kadarıyla av vit hemen hemen hepinizin kullandığı vitamin bend bundan alacağım en kısa zamanda. Selaattin beyin hazırlamış olduğu bi kek var acayip dikkatimi çekti bugün inş ondan yapma planlarım var bir aksilik çıkmaz ise.

medmen

Yeni Üyemiz
Adı
MUSA
Soyadı
KESKIN
Salma kafes siparişi verdim pazartesi gelecek inşallah. Beyaz kuş kendi kendine konuşuyo gibi böyle bu iyiye işaret mi? Birde sürekli öpüşüyorlar yan yana hiç ayrılmıyolar arada böyle bağrışıyolar doğalmı?

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
merak etme kuşların dogasında var adı muhabet kuşu. ;D öpüşmeleride anlaşıyorlar demek.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
sabırlı olmalısınız.muhabbet kuşlarının beslenmesinde ve yatiştirilmesinde sabır en önemlisidir.sabır sabır sabır.....