Yavru yem kıramıyor..Yardım Edermisiniz

Bilal Azak

Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
Azak
Geçen hafta perşembe günü yavru bir jumbo muhabbet aldım..Kuşun resminide foruma yüklemiştim..Muhabbet kuşum ufak olmasından dolayı yemleri kıramıyor..Bende forumdaki bir arkadaşın tavsiyesi üzerine gidip Aspur ve dal darı satın aldım ancak onlarıda yemiyor...Bunlara ek olarak bide kabuksuz yem satın almıştım sadece onu yiyor...Yemleri karıştırıp verdiğimde içindeki kabuksuzu yiyor...Bugün sabah kafesini temizledim ve sadece kabuklu yem ile dal darı bıraktım kafeste daha yeni kontrol ettiğimde ise hiçbirşey yemediğini farkettim..Dışkısı biraz sıvılaşmış poposuna yapışıyor ne yapmam lazım arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim ??

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kabuksuz yeme alisirsa normal yemi kirip yemez kolayini bulur normal aspur ve dal dariyi verin bir gun takip edin yiyip yemedigini yere bir kabin icine mesela baktiniz butun gun yememis o zaman kabuksuz yem verin ve ikisini karistirin

Bilal Azak

Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
Azak
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Kabuksuz yeme alisirsa normal yemi kirip yemez kolayini bulur normal aspur ve dal dariyi verin bir gun takip edin yiyip yemedigini yere bir kabin icine mesela baktiniz butun gun yememis o zaman kabuksuz yem verin ve ikisini karistirin
Tavsiyeniz için teşekkür ederim onur bey..Dediğinizi yaptım gene yemedi kabuksuz yemi diğerleriyle karıştırıp verincede kabuksuzu yiyor sadece..kafesine bir tane erkek muhabbet koydum belki ondan bakarak öğrenir diye doğru yapmışmıyım sizce?

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yok usul dogru onda sorun yok benim bir kusum öldu cok uzuldum sade aspur ve dal dari koyun kabuksuzu kaldirin o zaman komple ama izleyin yemez ise tekrar koyun her gun deneyin baska care yok alismasi lazim ama gözlemi sakin birakmayin

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bilal Azak

Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
Azak
Onur TATAROĞLU' Alıntı:
Yok usul dogru onda sorun yok benim bir kusum öldu cok uzuldum sade aspur ve dal dari koyun kabuksuzu kaldirin o zaman komple ama izleyin yemez ise tekrar koyun her gun deneyin baska care yok alismasi lazim ama gözlemi sakin birakmayin

Onur Bey dün diğer kuşu yavrunun yanına koydum..Önlerinde sadece aspur ve dal darı var şuan yavru diğer kuşu taklit ederek ufak ufak  dal darıyı yemeye başladı ama fazla yemiyor...Kursağını kontrol ettiğimde fazla yem yok.

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Yemi kirip yiyebildiyse sorun olmaz alisir ama dedigim gibi kirdigindan emin olun