Yavruların yem kırmayı öğrenme süreci.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
    Arkadaşlar muhabbet kuşları ve üremeleriyle ilgili uzun zamandan beri ilgiliyim ve bir hayli tecrübeli olduğumu düşünüyorum, bu tecrübeler sayesinde birçok problemin üstesinden gelebiliyorum,  fakat şu yavruların yem kırmayı öğrenme süreci konusunda yetersiz olduğumu düşünüyorum. Büyüyüp tamamen tüylenen yuvadan atlayan yavruları; kuşun yavrularına zarar vermesinden korktuğumdan ve yeniden yumurta yaptığından ayırıyorum, tabana yem koyuyorum, bazı yavrular hiç problem olmadan yem kırmayı öğrenmesine rağmen aynı boydaki bazı yavrular ısrarla öğrenmiyorlar, hatta öyle ki 2 aylık olan bazı yavruları bile hala her gün 2 kez babasının yanına koyup beslemesini sağlamak zorunda kalıyorum ve işin kötüsü de yavruda bu duruma bir süre sonra alışıyor ve yem kırmayı öğrenmek için çabalamıyor bile.
    Yavrular karışık muhabbet kuşu yemini kırmakta zorlandığı için ilk olarak ak darı kullanıyorum öğrendikten sonra karışık yeme geçiyorum, ama şu bir türlü yem kırmayı öğrenmeyen yavrular benim kabuslarım  scared keşke anne babalar yavrular yem kırmayı öğrenene kadar müsade etse de ben bu problemi yaşamasam, tavsiyelerinizi merakla bekliyorum, herkese iyi forumlar.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
2 AYLIK :eek: :eek: BENCE 35 40 GÜN SONUNDA AYIRIN ASPUR VE YULAF AĞLIRLIK KARISIM YAPIN GÖZLE TAKİP EDİN MECBUREN BU BATIMDAKİ KUŞLAR YİYECEKLERİDR GÜNLÜK KURSAK TAKİBİ YAPIN ANA BABADAN UZAK TUTUN GEREKTİĞİNDE ELLE BESLEYİN YEME İLAVE AYRI KAPTA KENDİ YAPTIĞINIZ MAMAYIDA KOYABİLİRSİNİZ...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
35-40 günlük yavrular kendi kendine yem kırabilir
sizin stres yapmanıza gerek yokki!!
Allah onlara o yeteneği vermiş ve ona göre yaratmış...
yer kardeşim yer, değir yavruları örnek alır yine yer
mama yap kafesin tabanına dök
arasınada yem dök
bak nasıl alışmaya başlıyorlar.