YAVRULARINI DÖVEN ÖLDÜREN CİFTLER HAKKINDA

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
s.a arkadaşlar yavrularını döven veya öldüren ciftler hakkında sitede bi yoruma rastlamıstım.. kafeste devamlı kırmızı salcalık acısız biberin bulundurulmasında söz edilmişti.. daha önce bu yöntemi deneyen oldumu?

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
ben bir alakası olmadığını düşünüyorum.kuşlarımızın yavrularını dövmesi, öldürmesi ve tüylerini yolmasının bir çok sebebi olabilir.bunların başlıca sebepleri kuşların sürekli üretimde olup dinlendirilmemesi,yuvalıkların sık sık açılıp kuşlarımızın rahatsız edilmesi ve vitavin eksiklikliğinden kaynaklanır.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
kullandıgınız mamalarda ve yemlerın ıcerısınde nıjer bulundurmamaya dıkkat gosterın e vıtamını ve fosfor desteginde bulunun ani hareket aşırı gürültü ve kuşları yakalayıp avcunuzun içinde terletip rahatsız edip kontrol yerine uzaktan gözlem ve tedavileride sularına katacagınız ılac vıtamın ve destekler ıle yapın problem cozulecektır.ani ısı değişimleride bu tarz şeyleri tetiklemektedir gözlemlerim ve tecrubelerim ile sınırlıdır kolay gelsin.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Bu iş çoğu zamanda kuşun ruh dünyası ile ilgili.Oluyor enteresan kuşlar.Dişilerimden birini yumurtaya yattığı sürece inanın bir kez görmem.Yavruları nasıl besler anlatamam.Erkeğide gider onu beslerse değmeyin keyiflerine.Ancak her yavru yuvadan ayrıldığı zaman o gün içerisinde gidip kafes dibinde paramparça eder.Arkadaş sen baktın sen büyüttün yuvadan düşer düşmez bu canilik niye.Kafese giren yabancı olarak mı algılıyorsun.Diğer yavrulara tehdit olarak mı görüyorsun.Bu iş iç dünyasıyla ilgili,huylu huyundan vazgeçmiyor...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Gürkan ÖZTÜRK' Alıntı:
Bu iş çoğu zamanda kuşun ruh dünyası ile ilgili.Oluyor enteresan kuşlar.Dişilerimden birini yumurtaya yattığı sürece inanın bir kez görmem.Yavruları nasıl besler anlatamam.Erkeğide gider onu beslerse değmeyin keyiflerine.Ancak her yavru yuvadan ayrıldığı zaman o gün içerisinde gidip kafes dibinde paramparça eder.Arkadaş sen baktın sen büyüttün yuvadan düşer düşmez bu canilik niye.Kafese giren yabancı olarak mı algılıyorsun.Diğer yavrulara tehdit olarak mı görüyorsun.Bu iş iç dünyasıyla ilgili,huylu huyundan vazgeçmiyor...
Böyle bir çift de bende var.Malesef ne yaptıysam bu huyundan vaz geçiremedim.son çare olarak yavru yuvadan atlamadan alıp elle besliyorum.

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Aslan ÖZTÜRK' Alıntı:
Böyle bir çift de bende var.Malesef ne yaptıysam bu huyundan vaz geçiremedim.son çare olarak yavru yuvadan atlamadan alıp elle besliyorum.
Aynen öyle yapıyorum.İşin kötüsü tam tüylenmemiş ancak yuvadan atlayan cengaverler oluyor.Geri koysanda atlıyor zaman zaman.Bunlarda sıkıntı artıyor.Ancak şunuda gördüm.Tüy yapısı tam tamamlanmamış halde yuvadan düşen yavru kabuğu soyulmuş darıyı birkaç gün yedikten sonra yem kırmayı beceriyor,kardeşleri annelerince beslenmeye devam etsede...