yavrulu kuş yumurtladı!!!!!!!!!!!

ismailöztürk

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
öztürk
sayın abilerim yuvada en büyüğü 30 günlük olan 3 tane yavrum var 27.06.2011 tarihi itibariyle dişi kuşum tekrar yumurtladı....ama yavruların hiçbiri yuvadan atlamış değiller anne-babasıda  zarar vermiyor gibi gözüküyor..benim yapmam gereken bişey var mı bana önereceğiniz bilgileriniz,tecrübeleriniz nelerdir.ilk defa başıma gelio iyi bir tecrübe olacak.şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler herkese saygılar

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yavruların 3 ünüde yuvadan anne babanın bulunduğu kafese indir yavrulara baba bakacaktır kafesin tabanına yem dök birazda küçük kabda su koy takip et  yem kırabiliyorlarmı özellikle en küçük olana dikkat et en küçük olan sanırsam 26 günlük olmalı kanarya yemi veya dal darı ve mama kullanabilirsin eğer babada beslemiyorsa elle beslemek zorunda kalabilirsiniz ama büyük ihtimal yem kıracak yiyecekler

yuvada tutarsanız yumurtaları yavrular kırabilir yumurtaları dışkılarıyla pisletip sertleştirirler yumurtalardan yavru çıkmaz

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
dişi yavrular varken tekrar yumurtlayabilir yavrular varkende çiftleşme devam eder anormal bi durum yok herzaman yaptığın bakıma devam et tekrar yumurtlayan dişilerde yumurtaları ısıtma çabası birde yavruları besleme çabası dişiyi hırçınlaştırabiliyor yavrulara zarar vermemesine dikket et  yapacağın başka bişey yok  kolay gelsin

coskun 1976

Yeni Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
SAĞLAM
İsmail zarar verip vermiyeceği anneye bağlı.Mamayı eksik etme sıkı takipte ol.İnşallah zarar görmeden atlatırlar benim çok öyle yavrum çıktı.Geceleri ekstra ışık açma vede kontrolde ol.Gelişmeleri paylaş elimizden geldiğince yardımcı oluruz...

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
hiç korkma birşey olmaz allahın izniyle. bende sürekli olan şey. annede bakar babada. sen kafesle uğraşma yeter. sadece günlük kontrollerini yap okadar. :) Bol sağlıklı yavrular.

ismailöztürk

Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
öztürk
teşekkürler abilerim şimdi yavruları yuvadan kafesin tabanına indireyim mi?yavrular yumurtalara zarar vermesin bide abimin dediği gibi dışkıları yumurtaları pisletip sertleştirebilir son karar ne yapalım şimdi ortak karar???

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
bu gibi durumlarda ben ellemiyorum. anne babaya bırakıyorum. onlar gerekirse yavruluktan atıyorlar çünkü. eğer sen atarsan belki baba bakmayabilirde. sen onlara bırak.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
ismailöztürk' Alıntı:
teşekkürler abilerim şimdi yavruları yuvadan kafesin tabanına indireyim mi?yavrular yumurtalara zarar vermesin bide abimin dediği gibi dışkıları yumurtaları pisletip sertleştirebilir son karar ne yapalım şimdi ortak karar???
ismail bey kuşlarınızın huyunu en iyi siz bilirsiniz uysal kuşlarsa sen kafes tabanına alsanda bakacaklarır acemilerse yuvadan atamayacaklarını düşünüyorum ..bence yavruların da yem kıramayacak kadar küçük değiller yinede karar senin AKIN ustamızın tecrübesinide deneyebilirsin fakat ben yavruların yumurtayı pisletip yumurta içindeki embriyonun çıkışını zorlaştıracağını ve yumurtanın ziyan olacağını düşünüyorum !...

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
İsmail bey,
En garanti yola gidin. Yumurta döl tutmadan. Yumurtayı alın. Dişiyi de erkeğin görmeyeceği bir yere alın. Ben yavrularım 15 20 günlükken dişilerimi salmaya alırım.Yumurtaya ne olucak diye çekinirseniz. Hazırda büyüyen 3 yavrunun tüyleri yolunmuş kafası gözü yolunmuş. yuvadan işkence görüp atılmış zayıflayıp ölmesinden dahamı iyidir. Sonuç olarak yavrular yeme düştükten sonra erkeğin  yanına dişiyi atın 1 hafta sonra tekrar yumurtlarlar.dişide yere yumurtlasın atın. oda dinlenir. Erkek daha güzel bakar aklı sadece yavruda olur korkmayın kesinlikle bakacaktır erkek. yavrulara zarar gelmesindense yumurta atmayı herzaman göze alırım.

yalçın08

Takipçi Üyemiz
Adı
kamil
Soyadı
yalçın
Güray ÖZKUL' Alıntı:
İsmail bey,
En garanti yola gidin. Yumurta döl tutmadan. Yumurtayı alın. Dişiyi de erkeğin görmeyeceği bir yere alın. Ben yavrularım 15 20 günlükken dişilerimi salmaya alırım.Yumurtaya ne olucak diye çekinirseniz. Hazırda büyüyen 3 yavrunun tüyleri yolunmuş kafası gözü yolunmuş. yuvadan işkence görüp atılmış zayıflayıp ölmesinden dahamı iyidir. Sonuç olarak yavrular yeme düştükten sonra erkeğin  yanına dişiyi atın 1 hafta sonra tekrar yumurtlarlar.dişide yere yumurtlasın atın. oda dinlenir. Erkek daha güzel bakar aklı sadece yavruda olur korkmayın kesinlikle bakacaktır erkek. yavrulara zarar gelmesindense yumurta atmayı herzaman göze alırım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavruları kafes tabanına alırsanız erkek bakar. Yeme düşmelerine az kalmış. Baba yem kırmayıda öğrettikten sonra yavruları ayırırsın.

COSKUNUNAL

Yeni Üyemiz
Adı
coşkun
Soyadı
ÜNAL
bir kabın içine ekin koy ve her yumurtayı bu ekinin içerisine göm yavrular yeme düşdüğünde yumurtaları al yuvalığa koy tekrar yumurta kaldığı ilk günden gelişimine devam edecektir

0.2_lee

Üyemiz
Adı
seko
Soyadı
kara
AYNI ŞEY BENIMDE BASIMA SUREKLI GELMEKTE SUANA KADAR BIR ZARARINI GORMEDIM

metkuy

Uzman Üyemiz
Cihan AYTAN' Alıntı:
yavruların 3 ünüde yuvadan anne babanın bulunduğu kafese indir yavrulara baba bakacaktır kafesin tabanına yem dök birazda küçük kabda su koy takip et  yem kırabiliyorlarmı özellikle en küçük olana dikkat et en küçük olan sanırsam 26 günlük olmalı kanarya yemi veya dal darı ve mama kullanabilirsin eğer babada beslemiyorsa elle beslemek zorunda kalabilirsiniz ama büyük ihtimal yem kıracak yiyecekler

yuvada tutarsanız yumurtaları yavrular kırabilir yumurtaları dışkılarıyla pisletip sertleştirirler yumurtalardan yavru çıkmaz

+1