yavrulu yumurtaların yenmesi

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
merhaba.

ilk kuluçkasını geçiren çiftim 5 yumurta da 4 dolu oranı yaptı. ilk çıkan yavruyu anne ilk gün besledi sonra 2. yavru çıktı ama bundan sonra yavruları beslemedi ve yavrular öldü. ölü yavruları aldıktan sonra dolu olan diğer yumurtaları parçalanmış olarak buldum ve erkek yavrular çıktıktan beri yuvalıkta dişi ile. neden böyle yapmış olabilirler. hangisi yaptı tespit edemedim ikisin de de kan yoktu gaga da. ayrı eşlerle mi çifte atayım görmek için yada artık yumurtaya yatırmayayım mı karasız kaldım. yada ilk kuluçkaları bir şans dah mı vereyim ?

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Bende oldu 2 sefer. Erkeğin yaptığını ikinci de anladım.  Çok kızgin sürekli ciftlesmek istiyor.
Bu sezon bi çift de daha öldü dolu yumurtlari kırıp yemişler.  Dışıden supheliyim rahatsız olduğu için yuvayi bozdu diye düşündüm.  Şimdi ikinci kuluçka bakalım ne olacak.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Gecmi$ olsun !

Bana göre 1 kez daha $ans verin, fakat yine kendilerini rahatsiz etmeden kendi hallerine birakin  ;)
Acemiliklerine verin, ...

zaten rahatsız etmiyorum kuluçka dönemin de 2 günde bir bakıyorum. 5 günden sonra dolumu boş mu diye bakıyorum. yavrular çıkınca da günde bir kere kontrol yani rahatsız etmiyorum.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Fatih ÇEVİK' Alıntı:
Bende oldu 2 sefer. Erkeğin yaptığını ikinci de anladım.  Çok kızgin sürekli ciftlesmek istiyor.
Bu sezon bi çift de daha öldü dolu yumurtlari kırıp yemişler.  Dışıden supheliyim rahatsız olduğu için yuvayi bozdu diye düşündüm.  Şimdi ikinci kuluçka bakalım ne olacak.

geçmiş olsun fatih usta şimdi dişileri ayıracağım zaten senden aldığım dişi ve bir gri çift kuluçka da bir tane de yavru büyüten çift diğerlerini 15 gün ayırıcam bakalım tekrar atınca ne olacak.

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
bendede var 2 defa yumurtaları yedi son defa şans verecem bakalım

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$lar birde susuz birakildiklari vakit yumurtalara saldirir !!!
Af etmiyende af etmiyor i$te, ... yavru dönemlerinde SU COK MÜHIMDIR !!!

Bunada dikkat edin, ...deli cikan vardir, fakat bunlar kolay kolay bu yola ba$ vurmaz, ... sorunu biraz ku$larin gecmi$ine vermelisiniz diye dü$ünüyorum, ...
Hepimizin besledigi MUHABBET KU$U, ... fakat hepsi birmi ?  confusedtw
Sanmiyorum, ...  icon_snooty

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Ku$lar birde susuz birakildiklari vakit yumurtalara saldirir !!!
Af etmiyende af etmiyor i$te, ... yavru dönemlerinde SU COK MÜHIMDIR !!!

Bunada dikkat edin, ...deli cikan vardir, fakat bunlar kolay kolay bu yola ba$ vurmaz, ... sorunu biraz ku$larin gecmi$ine vermelisiniz diye dü$ünüyorum, ...
Hepimizin besledigi MUHABBET KU$U, ... fakat hepsi birmi ?  confusedtw
Sanmiyorum, ...  icon_snooty

suları yemleri mamaları nizami hergün kontrol ediliyor. belirttiğim gibi ilk kuluçkalarıydı. bakalım 2. şansta ne yapacaklar. teşekkürler.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Olacagi varmi$ vede aynen olmu$, ... ve i$ i$ten gecmi$ deyip gecmi$ten ders alip önünüze bakin  ;)

Rica ederim  :)

Her$ey gönlünüzce olur in$allah, ...  8)